Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Напусна ни Г-н Емил Антонов, основателя на Земеделско Знаме–САЩ и на Радио Отзвук

antСлед кратко боледуване ни напусна Г-н Емил Антонов – основателя на Земеделско Знаме – САЩ и на Радио Отзвук – http://Otzvuk.com

Официално той е основател така също и на българска телевизия и професионално радио в САЩ, със студия в Ню Йорк и Флорида.

Финансира безвъзмездно дълги години  Радио Отвук, Земеделско Знаме – САЩ, както и други български културни проекти.

За повече информация за неговия изключителен живот, политическите и професионални постижения, моля посетете този линк – http://www.otzvuk.com/Web_files/about_us.htm

Галерия на Г-н Антонов и неговите съратници, приятели и политически лица, можете да намерите тук – http://www.zemedelskozname.com/bnk/Galery/entrance_galery.html

Погребението ще е на 4/29/2017 във Fort Lauderdale, Florida, от 15 до 18 ч. Източно време.

От Земеделско Знаме и Радио Отзвук

Из делниците на един луд 325

jabataЧНГ и т.н. Да не се лигавим сега да си пожелаваме Новата година да ни донесе това и онова. Да не ни отнесе, това стига. Че 2016 бая народ отнесе. И къде-къде по-велики от нас.  Тая година си дадохме малко по-дълга почивка. Приятно е човек да хапне, да пийне, па да полегне, без да го тревожат мисли за работа. Такъв живот трудно омръзва.  Между другото, установихме, че трябва да се пие с мярка. Няма значение каква е мярката. Може да е в литри, може и в галони. Но мярка трябва да има.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 324

jabataИ така изборите приключиха. Кандидатът на БСП ген. Радев спечели изненадваща за социолозите победа. Всъщност, то не беше точно победа, а разгром. За Радев-Йотова са гласували 2 063 032 (59.37%), а за Тетка и Манушев – 1 256 485 (36.16%). 155 411 са заявили с вота си, че не щат ни единия, ни другия.  Тетка загубила и в родното си село Драгана. От 120 гласували, 62 избрали ген. Радев, а 58 Цачева. Но това не е за чудене. Никой не е пророк в собственото си село, та камо ли такъв, дето не може да е пророк в никое село.

Read the rest of this entry »

ЩЕ ПРЕХВЪРЛИМ ЛИ 10 МИЛИАРДА?

clip_image002

От всички глобални проблеми, стоящи за решаване пред човечеството, най – важния е този за ръста на населението на Земята. По-важен и от този за войната и мира, въпреки наличието на оръжия, които могат да я заличат. Макар и умишлено подценяван, не може да се каже, че никой не се е замислял над него. Хората още от древността са се безпокоели от това колко наброяват, защото трябвало и да се изхранват. Да се обсъждат въпросите на демографията доскоро не бе прието да се говори на висок тон, както и за секс в благоприлично общество.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 323

jabataЕмпирично е доказано, че българската глава увира два часа след като е увряло павето, с което е затисната. Затова ще повторя някои работи за референдума. Главно за мажоритарната система, щото от нея най ме е страх. Помните ли как към края на миналия век бяхме пропищели от двуполюсния модел, от синьо-червената мъгла? Тоя тип мъгла ще се сгъсти при мажоритарни избори. Големите партии ще станат още по-големи, малките още ще се смалят, а някои от тях ще изчезнат от парламентарната сцена.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 322

На откриването на кампанията на ГЕРБ Борисов изясни какво е имал предвид със заплахата да оттегли кабинета: „Трябва да сме първи на първия тур, иначе оставка.“   Така вече е съвсем ясно. Или избирате Тетка, или чао! Това се нарича „Изборът на Хобсън”. Казвал съм го, но ще повторя, щото е важно да се научим да различаваме свободния избор от псевдосвободния. Томас Хобсън имал конюшна и давал под наем коне за езда.

Read the rest of this entry »

ПРЕД ВРАТИТЕ НА АДА

clip_image002

Преди година фрау Меркел открехна портите на ада с призивната си покана: „Добре дошли” на мигрантските орди от Азия и Африка. Светът надникна лековерно и с перверзно любопитство в пролуката, но се отдръпна ужасен. Защото оттам нахлу Апокалипсиса. Предизвикан от почти вековната зависимост на Запада и останалия свят в неговата индустриализация от добива на въглеводороди.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 321

jabataЕлън де Дженерес ми обърна внимание преди време на малко нелепия начин, по който започва Библията: „В началото нямаше нищо. И Бог каза: „Да бъде светлина!” И биде светлина. Продължаваше да няма нищо, но вече се виждаше много по-добре.” Сетих се за това покрай герберите. Те още нямат кандидат за президент. Изместиха термина за началото на октомври. Но знаят какъв ще е.

Read the rest of this entry »

МОЯТ РАЗГОВОР С БОЙКО БОРИСОВ

– Слушай, Боко! Не се обръщам с официалната форма , нито те наричам господин, генерал, премиер или друго, просто защото не заслужаваш! За мен ти си Боко ….. и натам да не продължавам! Не те уважавам и не смятам, че представляваш народа или правителството. За мен ти си представител на мутрите в тази държава!

– ……………..

– Защото си много ниска топка, за да заемаш какъвто и да било държавен пост! Ти си елементарен подражател, нещо като папагал в човешки вид!

Read the rest of this entry »

Българският срам между страха и раболепието

Говорим си с едни приятели колко ни е срам от случая „Бююк“. Ама толкова ни е срам, че чак не ни се приказва. За пръв път не спорим, единодушни сме, че става дума за позор…  Седим си ние, отпиваме студено бяло вино на прохладната тераса и само чат-пат някой се обажда. „Ако трябвало, на всичките щели да им вземат главите, за да сме добре с Ердоган“, процежда уморено домакинът.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
August 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Търсете