Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Размисъл’ Category

Българският срам между страха и раболепието

Говорим си с едни приятели колко ни е срам от случая „Бююк“. Ама толкова ни е срам, че чак не ни се приказва. За пръв път не спорим, единодушни сме, че става дума за позор…  Седим си ние, отпиваме студено бяло вино на прохладната тераса и само чат-пат някой се обажда. „Ако трябвало, на всичките щели да им вземат главите, за да сме добре с Ердоган“, процежда уморено домакинът. Жена му вяло го поправя: „Не Им, а да НИ вземат главите“. Гостите обаче нямаме желание да взимаме страна – както и да го е рекъл премиерът, все си е отвратително.

Read the rest of this entry »

Да пре/откриеш ЕС

Мнозина вече се забавляваха с това, че в деня след референдума вторият най-търсен въпрос в британския „Гугъл“ е бил „какво е ЕС“? В това обаче може да се окаже заключен голям парадокс. Парадокс, който дори е способен да направи повече за съюза, отколкото милиардите, дадени за „комуникация“ и субсидии. Той се състои във вероятността да го пре/откриеш, едва когато тръгнеш да го напускаш!

Read the rest of this entry »

Краят на пластичния човек ?

Очаквано ранните успешни години на глобализацията роди своите утопии. Една от тях беше за все по-пластичната идентичност на съвременния човек и нарастването на възможностите му да открива и преоткрива себе си, почти по желание, с лекотата и честотата на свободните негови прищевки. Защото ако светът се превръщаше в поле за безпроблемното разширяване на либералния модел, то нямаше как да не нарасне свободата на отделния индивид.

Read the rest of this entry »

ВРЕМЕНА…

clip_image002Както простичко е казал Дякона – „Ние сме във времето и времето е в нас”. И тук не иде реч за времето като климатично понятие, или битовизъм, а за времето като историческа действителност, която крие в себе си огромно противоречие. Защото това е време, разкъсано на съставните си части – минало, настояще и бъдеще. И тези части непрекъснато се борят една с друга. Бъдещето възстава срещу миналото, а миналото се бори срещу изтребващото начало на бъдещето.

СВОБОДА, НО И СПРАВЕДЛИВОСТ!

  Провокиран съм от вчерашния постинг „Да бъдеш свободен” на съблогърката си Ани. Чудесно, като литературно есе върху свободата на емигранта ни зад граница, особено след третата чаша класно вино, както си признава. Но, и у нас след третата ракия, чувството за свобода и дори нирвана е не по-малко истинско. Но шегата настрана, защото темата за свободата и неразривно свързаната с нея, тази за справедливостта, са особено актуални в момента. Именно чувството за несвобода – личностна и икономическа е извела хората на улицата и прокудила цвета на нацията ни в чужбина.

Read the rest of this entry »

ЕКИП ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ

“Изключителните” управленски решения – брилянтни и облегнати на сериозен анализ на 40-я ден от протестите, доведоха до окървавяване на жълтите павета. Правителството на Орешарски бе избрано в атмосферата на крехко политическо и гражданско равновесие. Сърбалите попарата на Станишевото правителство граждани бяха насила натикани преди четири години в гербовите обятия. Максимата от трън – та на глог, се задейства циклично за чудещите се как да оцелеят българи.

Read the rest of this entry »

Петьо Блъсков: Цяла София знае, че протестите са организирани от „ТИПИНГ ПОЙНТ”…

„Политико-иконимическата група, която издигна Плевнелиев и Дянков, създава нова синьо-зелена партия с люспи от ГЕРБ. Протестите са политически и цяла София знае, че те се дирижират от една политикономическата група, която е архитект на провалилия се кабинет “Борисов”. Те дърпат конците задкулисно. Този протест от самото начало е политически и всичките опити да бъде опакован в розово или в топли полуромантични, полулигави дрешки, не издържат.

Read the rest of this entry »

Обратното на обратното

jivkov „Ах, какъв нелогичен народ – през март крещя по улиците против статуквото, а само два месеца по-късно изненадващо потвърди статуквото!”  Само така изглежда. Изборите си бяха съвсем логични: през февруари народът излезе на улицата, за да излее гнева си  срещу партиите, а през май успешно ги ликвидира. Изборите възстановиха положението отпреди многопартийността, когато в България ръководна роля имаше една партия и това беше записано в чл. 1 на социалистическата конституция.

Read the rest of this entry »

ПРОКЛЯТИЕТО НА САМОУБИЙЦИТЕ

samoubiitsi В 32 годишната си практика на криманалист съм бил на множество местопроизшествия на доброволно приключили земния си живот съкрушени души. Формите на посегателство са разнообразни, от традиционни – използване на сънотворни, прерязване на вени, самообесване, удавяне – до брутални, като жестоки самонаранявания, опичане с електрически ток и дори най-жестокото – самоизгаряне.

Read the rest of this entry »

Внимание! Задава се нов диктатор!

velislava Защото незнанието на „масите” е главният инструмент на олигархията. 24 години въпросните „маси” не правят разлика между законодателна, изпълнителна и съдебна власт. 24 години и особено – последните 4 от тях. Управлението на ГЕРБ. Което зачеркна Конституцията, обезличи парламентарната демокрация, заличи границите между властите и подмени конституционните принципи с едноличната власт на една мутра.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете