Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Емигрантски’ Category

За коя партия са гласували болшинството от българите в чужбина?

Тази статистика е взета от ЦИК – http://results.cik.bg/pi2013/protokoli/32/list.html и показва само за коя партия са гласували болшинството от българите в отделните страни в чужбина.  Изключение като брой на гласувания за една партия прави само Турция. За по подробна информация – http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/32.html.

Read the rest of this entry »

Емигрантските пари три пъти повече от инвестициите у нас

emigrantskite pari Паричните преводи на сънародниците ни в чужбина за първите два месеца на 2013 достигат 122.9 млн. евро.  Емигрантските пари продължават да изпреварват преките инвестиции у нас. Това сочат данни на Българската народна банка (БНБ) за платежния баланс. За първите два месеца на годината сънародниците ни в чужбина са изпратили на близките си 122.9 млн. евро. За сравнение преките инвестиции у нас през този период възлизат на 40.3 млн. евро. Това означава, че емигрантските преводи надхвърлят три пъти инвестициите в България. През февруари 2013 изпратените у нас пари от българи, работещи в чужбина, са били 63.9 млн. евро, а през януари – 59 млн. евро.

http://www.economy.bg/economy/view/7236/Emigrantskite-pari-tri-pyti-poveche-ot-investiciite-u-nas

Не си играйте с емигрантския огън, г-н служебен премиер

Davidov Марин Райков – министър-председател и министър на външните работи на служебния кабинет – заяви, че правителството щяло да положи максимални усилия, „за да се даде възможност на българите в чужбина да гласуват свободно". Нищо ново. Но „добавката" смущава: „Често предварителните мнения се разминават с реалната готовност. Понякога откриваме секция с нужните 100 и няколко подписа, а впоследствие хората, които имат желание да гласуват, са много по-малко".

Read the rest of this entry »

Защо си тръгваме от България

emigranti Дойде и нашият ред.  След седмица заминаваме.  Все още вярваме, че ще се върнем.  Близките и приятелите ни се изненадаха, защото сме от “глупаците”, които много обичат това място, пък и наистина ни трябва много малко, за да се чувстваме добре. Стигат ни някоя хубава книга, дългите сладки приказки вечер под ореха през лятото и пред камината през зимата. Не понасяме заведения и шумни курорти.

Read the rest of this entry »

Българи в чужбина скочиха срещу ресорна агенция

bulgaria Българи в чужбина обвиниха ресорната държавна агенция, че подготвя нов Закон за българите и българските общности в чужбина зад гърба им, предвид факта, че в него не се предвижда създаването на легитимен представителен орган на българите зад граница.

Read the rest of this entry »

Обръщение към българските емигранти и Правителството на България

В последно време отговорни български държавни ръководители,  постоянно говорят за завръщане на емигрантите в страната.  ”Завръщането на сънародниците ни, емигрирали в чужбина, е основна задача на стратегията за българите в чужбина, която бе представена в рамките на кръглата маса.

Read the rest of this entry »

Репресивни органи

popicai Заповед на министъра на вътрешните работи Димитър Стоянов за дейността на органите на Държавна сигурност против вражеската емиграция, юни 1977г.
Строго секретно!
ЗАПОВЕД – СЪДЪРЖАНИЕ:
Организацията на контраразузнавателната работа на Държавна сигурност против вражеската емиграция, по неангажираната в подривна дейност българска емиграция и завърналите се в страната бегълци и невъзвращенци.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете