Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници







    

Archive for the ‘Гласът на жабата’ Category

Из делниците на един луд 324

jabataИ така изборите приключиха. Кандидатът на БСП ген. Радев спечели изненадваща за социолозите победа. Всъщност, то не беше точно победа, а разгром. За Радев-Йотова са гласували 2 063 032 (59.37%), а за Тетка и Манушев – 1 256 485 (36.16%). 155 411 са заявили с вота си, че не щат ни единия, ни другия.  Тетка загубила и в родното си село Драгана. От 120 гласували, 62 избрали ген. Радев, а 58 Цачева. Но това не е за чудене. Никой не е пророк в собственото си село, та камо ли такъв, дето не може да е пророк в никое село.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 323

jabataЕмпирично е доказано, че българската глава увира два часа след като е увряло павето, с което е затисната. Затова ще повторя някои работи за референдума. Главно за мажоритарната система, щото от нея най ме е страх. Помните ли как към края на миналия век бяхме пропищели от двуполюсния модел, от синьо-червената мъгла? Тоя тип мъгла ще се сгъсти при мажоритарни избори. Големите партии ще станат още по-големи, малките още ще се смалят, а някои от тях ще изчезнат от парламентарната сцена.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 322

На откриването на кампанията на ГЕРБ Борисов изясни какво е имал предвид със заплахата да оттегли кабинета: „Трябва да сме първи на първия тур, иначе оставка.“   Така вече е съвсем ясно. Или избирате Тетка, или чао! Това се нарича „Изборът на Хобсън”. Казвал съм го, но ще повторя, щото е важно да се научим да различаваме свободния избор от псевдосвободния. Томас Хобсън имал конюшна и давал под наем коне за езда.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 321

jabataЕлън де Дженерес ми обърна внимание преди време на малко нелепия начин, по който започва Библията: „В началото нямаше нищо. И Бог каза: „Да бъде светлина!” И биде светлина. Продължаваше да няма нищо, но вече се виждаше много по-добре.” Сетих се за това покрай герберите. Те още нямат кандидат за президент. Изместиха термина за началото на октомври. Но знаят какъв ще е.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 320

jabataГовори се, че правителството възнамерявало да откаже подкрепата си за кандидатурата на Бокова за шеф на ООН и да издигне Сталинка. Рано-рано в понеделник Бъчварова припка в студиото да отрича: „Нямам информация за това, че кабинетът ще обсъжда смяна на кандидатурата на Бокова с тази на Кристалина Георгиева”. Но за всеки случай подготви почвата. Представянето на Бокова не било убедително и не може „да се разчита на окончателно добро решение”.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 319

jabataГоляма драма с пожара в тютюневите складове в Пловдив. Всякакви хипотези се изказаха. Основната, но не единствена, по която работи прокуратурата, е, че на един клошар му станало студено и запалил огън. И всичките складове пламнали отведнъж. Тази хипотеза има някои пренебрежими слабости. Като например защо при 31 градуса навън някой ще се грее на огън. А защо не? Леко издиша и откъде мотив. Но мотивът не е задължителен! Нима Нерон е имал мотив да подпали Рим? Не, за кеф го е направил.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 318

jabataВ „Сега” се подбъзикват с премиера: „Един час на Бойко Методиевич. Конфабулации дел арте.” Намекват, даже на места натвърдват, че си измисля, наставя, подменя…  Колеги, не се прави така, бе! Когато пишете за някой човек, трябва да пишете така, че и той да ви разбере. Конфабулация е сложна дума и, струва ми се няма да преувелича, героят на вашия разказ има шанс да я запомни след третото прераждане от тук нататък. И ще се чуди какво сте искали да кажете, а не е изключено дори да се поласкае.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 317

jabataПрогнозата на правителството за развитието на икономиката до 2019 г. и свързаните с нея разчети за приходите и разходите страдат от сериозни недостатъци, констатира новосформираният фискален съвет в първото си публично становище. Анализите на МФ не оценявали в достатъчна степен външните рискове. Планираните приходи не били амбициозни, а разходите били нереалистично ниски. Кабинетът не залагал на структурни реформи за подобряване на публичните финанси, а разчитал на номиналния ръст на икономиката.

Из делниците на един луд 316

jabataОбщинарите в Силистра си наумили да придадат на града известна доза инфраструктура с едни милиони от европейски програми. Планирали булевард с алеи за пешеходци, колелета и т.н. Но трябвало да се отрежат 87 чинара. Дивото тамошно народонаселение обаче не дава. И скандалът стигна чак до премиера. А той, понеже не търпи неправди, веднага разпоредил на Лилето да разпореди на силистренските общинари, да правят каквото правят, чинарите да не барат.  Дедо поп нарича това „ставропигия”. Цялата държава се е обърнала на една ставропигия, пряко подчинена на нашия благ пастир Бойко Борисов. Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 315

jabataИкономистът Кольо Парамов вика, че бюрокрацията в ЕС станала непоносима. „Десетте Божи заповеди, вика, са 169 думи, инструкцията за продажба на зеле в ЕС – 26 900.”  Ние също намираме, че бюрокрацията в ЕС прекомерно се разви. Но не бива да се борави с измислени числа, както прави Парамов. Личната ни проверка показа, че COMMISSION REGULATION (EC) No 634/2006 of 25 April 2006, laying down the marketing standard applicable to headed cabbages се състои от 1874 думи само.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете