Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Чужди медии’ Category

Едуард Сноудън: правителствата искат да да снижат нашето достойнство до нивото на маркирани животни

snowden"С тази разлика, че самите ние плащаме за следящите устройства, които държим в джобовете си".  Едуард Сноудън написа увода в новата книга The Assasination Complex на Глен Грийнуълд и активистите от проекта The Intercept. Книгата се базира на секретни документи и разказва за безпилотните летателни апарати на ЦРУ, които в режим на отдалечен достъп унищожават стотици терористи и мирни жители. Документите за тези дрони са предоставени от неизвестен информатор.

Read the rest of this entry »

Богатството на САЩ зависи от неговия военнопромишлен-терористичен комплекс

usarmyНахлуванията на САЩ в други страни поражда врагове и тероризъм, обаче американците отказват да го признаят, пише коментаторът Брюс Фейн в The Washington Times.  Според него, САЩ се стремят към власт, както и другите империи в миналото. Накрая Вашингтон започна да води войни заради войните и се оказа не в състояние да одържи победа над международния тероризъм, пише Фейн.

Read the rest of this entry »

“Активното мероприятиe“ мигранти

image40Дориян Венков Александров: „…Проблемът не е религиозен, а биологичен. Преди да пуснеш 2 милиона млади мъже през границата, помисли от къде ще им намериш жени… (не е смешно)..“
Добри, позволи ми малко да не се съглася с горните доводи.  Религията и възпитанието имат огромно значение!

Read the rest of this entry »

Ив. Кръстев в "Гардиън": Защо протестите в София се открояват от останалите в Европа

България е класически пример на всичко, което не е наред с демокрацията, но и учебникарски пример, че демокрацията си остава най-добрата ни надежда, пише политологът. Масовите протести в България може би са тест за националната демокрация, но в Европа те печелят официална подкрепа, коментира политологът Иван Кръстев в обширен материал, публикуван в рубриката "Коментарът е свободен" на британския в. "Гардиън".

Дянков обяснява протестите у нас в "Уолстрийт джърнъл"

Новини

Протестиращите, на които е омръзнало да се чувстват като второкласни европейци, искат България да стане нормална държава, пише бившият финансов министър.  България е в заглавия на международните медии през последните дни, но не поради щастливи причини. От 45 дни всеки ден се провеждат протести срещу правителството, на които присъстват десетки хиляди, пише бившият финансови министър Симеон Дянков в "Уолстрийт джърнъл".

Германският в. "Ди Цайт" за потенциала на България

germ

Успелият в България германски предприемач Бертрам Ролман, който е и президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара.  В България човек се нуждае явно от много търпение – германският предприемач Бертрам Ролман знае това от собствен опит, пише в кореспонденция от София германският седмичник.  Образът, който Западът си е изградил за България, може да се сведе до следните понятия: изостаналост, роми, престъпност и корупция. България е най-бедната страна в ЕС – въпреки рекордно ниските й дългове, пише германският седмичник "Ди Цайт" (zeit.de).

Read the rest of this entry »

Как се избира президентът на САЩ

Как се избира президентът на САЩПрезидентът на САЩ не се избира пряко от населението, а от специална Избирателна колегия (Electoral College). Всички 50 щата и Вашингон, федерален окръг Колумбия, имат представители в колегията, които на практика избират президента на САЩ.  В колегията има 538 електори – колкото общия брой на всички сенатори и членове на Камарата на представители в Конгреса.

Read the rest of this entry »

Остър коментар на "Ди Цайт" за България

bb1 Авторът Франк Щир посочва, че българският премиер Бойко Борисов търси у другите вината за лошата оценка на Еврокомисията.
Сегашния междинен доклад за България от Брюксел няма и думичка на признание, а точно обратното – документът е издържан в силно критичен тон, пише днес германският седмичник "Ди Цайт" (zeit.de).

Read the rest of this entry »

Затъпяващите деца на България

stena България „заслужи” поредния позорен приз – първо място в европейската класация на затъпяващите деца и младежи. Кой тогава да оправи България, щом поколението, от което зависи нейното бъдеще, получава такава оценка? Коментар на Еми Барух:

Read the rest of this entry »

ПРАГА СЛЕД ХАВЕЛ, ЧЕХИЯ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗАТА – ЕДИН УРОК ЗА БЪЛГАРИТЕ И ЗА ЕВРОПА

vaclav Прага се раздели с Вацлав Хавел: с уважението за приноса му за летните нощи на 1968 година и с без излишни сантименти. От казаното в негова памет остана да звънти в зимната тишина на сбогуването една фраза: Чехия е този народ в Европа, който знаеше, че нежната революция през лятото и есента на 1968 година няма шанс, но и знаеше, че чешкия народ след нея няма да продължи да живее така, както са го принудили да живее от след края на Втората световна война до 1968 година.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете