Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Празници’ Category

Древна легенда за 1ви Март

Някога, преди повече от 2 хилядолетия, на върховете на древния и величав стар Балкан, гръбнака на родината ни, на върховете на Хемус планина властвал могъщият повелител на промяната – бог Март.  Той бил повелител на пролетните промени, на разтърсването на земята от пролетни сокове, за да се раздвижи кръвта на младите семена и да избухне новият живот на земята, за да се раззелени и да започне истинската Нова година. …още

Левски

vasil-levski На 19-ти февруари 1873 г. бе обесен Васил Иванов Кунчев – Апостолът на българската свобода. Народът го наричаше Дяконът, а душманите – Демонът на империята. Той няма нужда от похвални слова. Той посвети краткия си живот на България и се превърна в пример на саможертвата за Отечеството. Неговите дела са по-силни от думите, а неговата смърт е по-силна от живота.

Read the rest of this entry »

Тимшел. Истински истории

Искаше ми се да ви честитя Коледа и Нова година по малко по-различен начин. С някакъв текст, в който няма политици, депутати, попове и цялата останала фарисейщина… Текст, в който да ни има само нас, обикновените хора. Няколко думи, които да ни дадат сила да решим по нов начин християнската теодицея на родна почва, пък и извън нея…

Read the rest of this entry »

Владимир Левчев: Раждането на Светлината

levchev "От тази нощ светлината, която зимата е потискала, ще започне победна борба. Като че ли тя, светлината, се е родила тази нощ, заедно с Детето Бог… Светлината е станала дете и детето е станало Бог" – така разсъждава за коледната нощ Никос Казандзакис, чрез своя герой в "Алексис Зорбас".

Read the rest of this entry »

КОЛЕДА ИДЕ! СТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ!

foodПредколедните „намаления” са в ход! По цял свят пред големи празници търговците са верни на търговската си политика – намаляват цени, за да печелят от оборот!  А у нас?  Гледам по магазините свинското бие 10 лева килото! Сякаш не са заклали свиня, а Златния телец! А пък за телешкото да не говорим! Бе тия телета не станаха ли отдавна "луди" крави?

Read the rest of this entry »

ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!

udea Затварям очи и се пренасям повече от две хилядолетия назад във времето – в сънената и апатична Галилея и в гневната, изгаряна от страсти и жежки пустинни пясъци Юдея.  Искам да Го видя такъв, какъвто е бил в земното си въплъщение. Той, изразът на Божията любов, бродеща по земята. Той, Спасителят на човечеството.

ХРИСТОС ВЪЗКРЕСЕ!

hristosПаула Лайт 
Синът Божи понесе страданието на мъченическата смърт, на разпятието и мрака, за да измие с кръвта си нашите грехове и да освети пътя към нашето спасение.  Преди неделята е бил петъкът. Денят, когато на оня мрачен хълм, на Голгота, Той е умрял сред безумните крясъци на озлобената тълпа: „Разпни го!”.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете