Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Преглед на печата’ Category

Българският срам между страха и раболепието

Говорим си с едни приятели колко ни е срам от случая „Бююк“. Ама толкова ни е срам, че чак не ни се приказва. За пръв път не спорим, единодушни сме, че става дума за позор…  Седим си ние, отпиваме студено бяло вино на прохладната тераса и само чат-пат някой се обажда. „Ако трябвало, на всичките щели да им вземат главите, за да сме добре с Ердоган“, процежда уморено домакинът.

Read the rest of this entry »

Тръмпология

Ако провалът да бъде предвидена последната глобална криза бе тежък удар по авторитета на икономистите, то успехът на Доналд Тръмп заплашва да се превърне в еквивалента за политолозите. По техните анализи и предвиждания той не трябваше да е възможен като кандидат на републиканците, още по-малко като евентуален президент. По силата на отиващ си консенсус той отдавна трябваше да е част от американската политическа история, а не актуален претендент с упорита подкрепа. Този консенсус твърдеше, че кандидат без биография, без смислени позиции по ключови въпроси, без подкрепа вътре в самата партия и с твърде фриволно и хаотично поведение няма електорално бъдеще.

Read the rest of this entry »

Инженерите и теорията на разочарованието

terrВ книгата „Engineers of Jihad: The Curious Connection between Violent Extremism and Education” ("Инженерите на Джихад: любопитната връзка между екстремизъм и образование") професорът по социални науки Диего Гамбетта (Diego Gambetta) от European University Institute във Флоренция и политологът Щефън Херцо (Steffen Hertog), доцент по сравнителна политология в London School of Economics and Political Science, Великобритания, анализират биографиите на 4 000 активисти на Джихад и стигат до извода, че сред радикалните ислямисти с висше образование има голям процент завършили инженерни и технически специалности.

Read the rest of this entry »

Европа ВЕЧЕ е ЕВРАБИЯ

uzaa941Повече от ясно е, че нашествието на мигранти към Стария континент е добре планиран ход.  От празните приказки на политическото и професионалното ръководство на МВР разбрахме единствено, че бежанският поток е пренасочен през България, но никой и нищо няма да го спре. Нито пък някой от МВР може или пък се кани да попречи на нашите лакоми „бизнесмени“, които делкат с властта приходите от трафика.
Колкото и да ни е яд на тия алчни интересчии, те пак си добруват под удобния геополитически, вътрешнополитически и полицейски чадър. Мисля, вече на всички е ясно, че това е планирано нашествие, с което световната финансова олигархия решава основната задача отслабване на съпротивата на европейските народи.

Read the rest of this entry »

Швейцария се отказа да влиза в Европейския съюз

14442Швейцарските власти са оттеглили искането за присъединяване към ЕС.  Швейцария в близко бъдеще няма да стане член на Европейския съюз: Горната камара на парламента на страната гласува за оттегляне на заявлението за членство в организацията,съобщава изданието на Neue Zürcher Zeitung.  Решението за оттегляне на искането за присъединяване към ЕС,подкрепили  повечето кантони на Швейцария, посочва агенцията. Срещу членство в ЕС, са гласували 27 депутати, а за членство в ЕС само 13.

Read the rest of this entry »

Новото нормално

Vlado3Едно ново понятие обикаля из света. „Новото нормално“ бе доскоро малко познат термин, известен на малцина, занимаващи се с китайската икономика. През последните години обаче той постепенно придоби популярност и вече може да бъде чут от най-различни посоки и по най-различни поводи. Използват го все повече европейци, все повече азиатци извън самия Китай, политици и експерти, икономисти и политолози. Този възникващ консенсус за описанието на света около нас е доста любопитен, най-малкото защото кризата от 2008 година бе първоначално интерпретирана и назовавана по различен начин в отделните части на света.

Read the rest of this entry »

150 българи в #Panama Papers, мрежа около Путин скътала 2 млрд. долара

korПовече от 214 000 подставени компании, 11.5 милиона секретни документа, 2.6 терабайта информация включва най-голямото разгласяване на поверителни данни в историята на журналистиката. Интернационалното проучване #Panama Papers е базирано на мегаданни, до които преди повече от година се e добрал германският вестник „Зюддойче Цайтунг”.

САЩ са в паника какво да правят в Близкия Изток

usaСАЩ нямат ясно разбиране за целите на своята политика в Близкия Изток, пише в авторитетното издание Foreign Policy американският политолог и професор в Харвард Стивън Уолт. По времето на Студената война нещата изглеждаха прости относно целите в Близкия Изток: сдържане на СССР и осигуряване на нефт за международните пазари. Приоритетите на САЩ бяха ясно определени и е провеждана последователна политика с опора в местни съюзници.

Read the rest of this entry »

Путин разказа играта на финансовите акули на Запада

За минута и половина Русия успя да си изкупи обратно нефтените и газовите активи за милиарди – за грошове.  Само за няколко дни Русия си изкупи на безценица нефтените си и газовите си активи, които се намираха в ръцете на западни финансисти. Всичко това стана благодарение на обезценяването на рублата и на пазара се появиха слухове, че акциите ще паднат. Това е една от най-сполучливите финансови операции от когато съществува фондовия пазар.„Русия направи неочакван ход с коня“ – пише InSerbia.

Read the rest of this entry »

Бежанец към полицаи: Длъжни сте да се отнасяте с мен любезно! Покани ме госпожа Меркел

cologne-refugees“Сириец съм. Длъжни сте да се отнасяте с мен любезно! Покани ме госпожа Меркел.”  Дръзките думи, изречени към полицаи, са на насилник, вилнял в новогодишната нощ в центъра на Кьолн. Тогава озверяла тълпа от над 1000 души, предимно от Северна Африка и арабския свят, се нахвърли върху беззащитни жени и девойки. Те бяха подлагани на сексуален тормоз и ограбвани.
Всички в Германия се питат как е било възможно да се стигне до такива изстъпления и къде е била полицията?

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
August 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Търсете