Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Личности’ Category

ДС осуетява опита за убийство на Вълко Червенков

dosie1 След смъртта на Васил Коларов ръководител на БКП и правителството  става Вълко Червенков. Той е учил в Москва, зет е на Георги Димитров и е агент на НКВД с псевдонима „Спартак”. Управлението на Червенков и досега предизвиква противоречиви мнения и тълкувания.Но е факт колективизацията на земята и ускорената индустриализация.В България е премахната купонната система, намалени са цените на основните промишлени и селскостопански стоки и е въведена безплатна медицинска помощ.

Read the rest of this entry »

Атентатът срещу Христо Белчев. 120 години по – късно

pistolet3 Знаем от историята, че  е извършен на 15 март 1891 г.в центъра на столицата пред кафе – сладкарница „Панах”. Той е насочен основно срещу премиера Стефан Стамболов, който обаче се спасява по чудо. Застрелян е неговият финансов министър и земляк Христо Белчев. Този комплот има фатални последици за министър – председателя. Става му ясно, че зли сили искат да го ликвидират и отстранят от властта.

Read the rest of this entry »

Иван Евстратиев Гешов – българският Фауст

faust В моето съзнание роденият на 8 февруари 1849 г. Иван Евстратиев Гешов присъства като родния Фауст, човек, който винаги гледа да помогне на хората и страната си, но смятайки, че върши добро,  всъщност извършва  голямо зло, полагайки първия надгробен камък на българския национално – обединителен идеал с неразумно водената Балканска война…

Read the rest of this entry »

Александър Малинов и цената на независимостта ни

ALEKSANDAR-CANKOV Известно е, че въпросът за независимостта на България е пряко обвързан с Берлинския договор от 1 юли 1878 г., сключен за запазване на европейския мир и по точно с неговото нарушаване.Опитите за обявяване на независимостта започват още през 1897 г. при правителството на Константин Стоилов, но родният политически елит осъзнава необходимостта от решителни действия значително по-късно, когато на Хагската конференция, проведена между 15 юни и 18 октомври 1907 г., Турция енергично протестира срещу участието на България като суверенна държава.

Read the rest of this entry »

МЕЖДУ ЛИБЕРАЛНАТА ДОКТРИНА И ГРУБАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПРАКТИКА

VASIL-RADOSLAVOVВасил Радославов (15 юли 1854, Ловеч – 21 октомври 1929, Берлин) е сред най-противоречивите и ругани родни политици. Той обаче заема средищно място в българския обществено-политически живот повече от 40 години и е трудно пренебрегването и елиминирането му като фактор, влияещ или определящ основните насоки в развитието на държавата.

Read the rest of this entry »

Ново в културата на почитта: юбилейна шаржовост

stanko_mihailov На 7 април в клуб „Общината” на ул. „Московска” 33 в София се състоя юбилейна вечер, посветена на творчеството и личността на Станко Михайлов. Една вечер, в която по непонятен начин се смесиха апологетика, автоирония, пародия и юбилейна шаржовост (в апликацията на награди, медали, почетни ленти).

Read the rest of this entry »

Министър Дянков започна първата историческа виртуална среща с българи по света.

diankov Преди няколко дни чествахме важен исторически национален празник – 3 Март, ден на независимостта на България.  Този ден бе отбелязан и с едно друго историческо събитие: За първи път българско правителство прави успешен опит да направи контакт с българи от над 40 страни по света едновременно. Вицепремиера на България и Министър на Агенцията за българите в чужбина, както и Министър на Финансите Симеон Дянко,в бе на лично посещение в студиото на Радио Отзвук, в Палм Бийч, Флорида.

Read the rest of this entry »

Дянков: “Българите все още не приемат голяма част от законите за даденост…”

140367162697604_45119_6 На 3 Март, 2010, завърши посещението на вицепремиера Симеон Дянков,(който вече е и новият министър на Агенцията за българите в чужбина) в студиото на Радио Отзвук.  Беше проведен един час и половина разговор, в който министър Дянков отговори на многобройни и интересни въпроси на българи от целият свят.

Радичков зад кадър

Rad В края на януари преди 7 години почина Йордан Радичков. В един як януарски студ пред църквата “Св. Седмочисленици” се изви дълга опашка от почитатели. И всички си мислеха, как е умрял точно през януари, на който беше нарекъл една от своите пиеси, и така добре беше описвал януарския студ в различни свои произведения.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете