Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Светла Василева’ Category

Пасиансът на офшорките

МК "Кремиковци", ОЦК-Кърджали, десетки ВЕИ централи, дори и университет са планирани и "наредени" от тайнствени ръце на анонимни собственици.  Пасиансът е популярна игра с карти за скучаещи самотници. Успехът като че ли зависи от три неща: интелект, търпение и късмет. В общия случай. България през последните 2-3 години сякаш преживява бум на модерна разновидност на класическото забавление, която смело може да се нарече офшорен пасианс.

Read the rest of this entry »

Иновации под чехъл

С над 9 млн.лв. олекна държавният бюджет по решение на тайни експерти след непрозрачен конкурс…
Да сложиш някого "под чехъл" е равнозначно на това да го подчиниш, да му отнемеш инициативата, завладявайки постепенно всяко негово свободно поле за реакция. При липса на съпротива стратегията работи с предвидим краен резултат. В междуличностните отношения. Когато държавна институция започне да действа по аналогичен начин, несправедливостта на ситуацията лъсва в целия й обем и грозота.

Нацията е чалгизирана – безвъзвратно

Miro03 Мирослав Шалтев:  Вместо държава, имаме територия България, в която полуграмотни тарикати управляват фирмичките си, казва докторантът в Лайбниц университет, Германия.  Мирослав Шалтев е роден 1981 г. в София, завършва е ПМГ "Иван Вазов" гр. Добрич през 1999 г. След един семестър физика в СУ "Св. Климент Охридски", продължава образованието си в Лайбниц Университет, Хановер, където от 2009 г. е докторант. Един от 500-те учени в чужбина, подписали отворено писмо до българската общественост и институциите в подкрепа на националната астрономическа лаборатория "Рожен" и поискали разследване на скандала във фонд "Научни изследвания".

Read the rest of this entry »

Българската диаспора – граждани “второ” качество

Близо 1.5 млн. емигранти нямат пряко представителство в народното събрание. 
България е там, където има поне един българин. Значи – навсякъде. Или поне в повечето кътчета на планетата. Данни на министерство на външните работи (МВнР) сочат, че към 2010 г. българските граждани в чужбина са над 1 млн., без тези в Турция.

Read the rest of this entry »

Заминах за САЩ с чисто финансови мотиви

GeoНе знам при този еднопосочен поток към Запад кой в България ще поддържа нивото на преподаване и на науката, казва доцентът по математика от университета в Маями, Флорида.  Гео Грънчаров е роден през 1963 г. в София.

Read the rest of this entry »

При сегашните условия не бих се върнала в България

Draycheva_Albena Малките държави могат да конкурират големите само със знания – казва докторантката по физикохимия в институтите "Макс Планк" – Германия, Албена Драйчева. 
Албена Драйчева е само на 27 г., а вече е част от научните екипи на престижни международни изследователски центрове.

Read the rest of this entry »

Когато държавните ръце не знаят една за друга

Пълен разнобой в отчетите на Агенцията за държавна финансова инспекция и прокуратурата по количеството преписки, които обработват уж съвместно.
Когато лявата ръка не знае какво прави дясната, нещата се объркват. Рано или късно. Въпрос на време. Когато това са ръцете на държавата, последствията от действията им обикновено ги плащат всички граждани.

Read the rest of this entry »

Офшорки превръщат Кремиковци в скрап за милиони

kremikovtsi Младокът, купил остатъците от комбината през 2011 г., вече е аут, а мястото му е заето от поредната пешка.  Миналата година неизвестният никому 26-годишен Лъчезар Варнаджиев купи за 316 млн.лв обособена част от МК "Кремиковци".

Read the rest of this entry »

Иновации ли …

Формално и за пред Брюксел ГЕРБ насърчава иновативната дейност, реално харчи в пъти повече средства за СРС-та.  Пари за нищо (Money For Nothing) все още е култов хит на британската рок група Дайър Стрейтс (Dire Straits), създаден преди повече от четвърт век. Пари за нищо са и средствата, заделяни в продължение на три години от правителството на ГЕРБ за иновации. От 2009 г. до края на 2011 г. сумата е ни повече ни по-малко от 7 288 818 лева, съгласно справка, предоставена на ДУМА от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Read the rest of this entry »

Олимпиадата на нашето (не)доволство

olimpics Ако ни хрумне да представим Олимпиадата като своеобразен коктейл, то в българската чаша ще трябва да сложим по доза надежда, амбиция, щастие и тъга, две дози заклинания, оправдания и упреци, три дози противоречиви изявления на официални лица и да допълним до горе с милионите, дадени от данъкоплатците за подготовка на елитните ни спортисти.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете