Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Български деятели и общественици’ Category

Напусна ни Г-н Емил Антонов, основателя на Земеделско Знаме–САЩ и на Радио Отзвук

antСлед кратко боледуване ни напусна Г-н Емил Антонов – основателя на Земеделско Знаме – САЩ и на Радио Отзвук – http://Otzvuk.com

Официално той е основател така също и на българска телевизия и професионално радио в САЩ, със студия в Ню Йорк и Флорида.

Финансира безвъзмездно дълги години  Радио Отвук, Земеделско Знаме – САЩ, както и други български културни проекти.

За повече информация за неговия изключителен живот, политическите и професионални постижения, моля посетете този линк – http://www.otzvuk.com/Web_files/about_us.htm

Галерия на Г-н Антонов и неговите съратници, приятели и политически лица, можете да намерите тук – http://www.zemedelskozname.com/bnk/Galery/entrance_galery.html

Погребението ще е на 4/29/2017 във Fort Lauderdale, Florida, от 15 до 18 ч. Източно време.

От Земеделско Знаме и Радио Отзвук

ЗАБРАВЕНИЯТ СТРОИТЕЛ НА НОВА БЪЛГАРИЯ

teodor-teodorov Теодор Теодоров е сред забравените лидери-строители на нова България от второто й поколение.  Днес името му едва ли говори нещо на повечето ни сънародници, макар че в продължение на три десетилетия (1894-1924) активно участва в обществено политическия живот на България, заема най-високите постове в партийната и държавна йерархия и …има нещастието да ръководи правителствената ни делегация на Парижката мирна конференция, където бива погребан българския национален идеал.

Read the rest of this entry »

Смъртта на Георги Раковски

rakovskiКъм края на живота си идеологът и ръководителят на българското национално – освободително движение продължава активните дипломатически услия в търсене на помощ от съседните свободни балкански държави за освобождаването на България.Разочарован от техните егоизтични намерения да вземат исконни родни земи срещу евентуална помощ, той се установява в Румъния.

Read the rest of this entry »

Наследството на Михаил Маджаров

mihail-madjarovПреди да пристъпя към същността на задачата си е резонно да дам някои небезизвестни данни за личността и делото на Михаил Маджаров.Той е познат повече като публицист, дипломат, министър и партиен функционер, отколкото като литератор-мемоарист. Роден е на 31 януари 1854 г. в Копривщица, а умира след американските бомбардировки в София на 23 януари 1944. Учи в Копривщица, Пловдив, Цариград и “Робърт колеж”. В Пловдив полага изпит за Юридическа правоспособност (1889).

Read the rest of this entry »

ПРОФЕСОР СПАС РАЙКИН, ДОАЙЕН НА БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ В АМЕРИКА ЗА ПРОКЛЕТИТЕ ВЪПРОСИ, ЩО НИКОЯ ЕМИГРАЦИЯ НЕ РАЗРЕШИ

Raikin Продължение на диалога от минали броеве – Част 5.
Всъщност, единственият представител на българската емиграция който се завърна и се включи успешно в политическия ни живот бе дъщерята на Г. М. Димитров Анастасия Мозер. Но резултатите от нейната деятелност са, меко казано, обезсърчителни, за да не кажа плачевни. Нейното идване сякаш трябваше да даде отговор на въпросите ни какво ще се случи, ако емигрантите ни се завърнат и се включат в политическия ни живот. Отговорът е – нищо разумно не очаквайте от тях. Другият завърнал се – Симеон Кобурготски – също разочарова българите и прояви най-отвратителните черти на рода си – алчност, безотговорност и презрение към нацията… Да приемем ли, че България не трябва да се надява на своите емигранти?

Read the rest of this entry »

„Вождът” не помилва Никола Петков

dosieСложни и противоречиви са отношенията между двамата „големи” на България след 9 септември 1944 г. – Георги Димитров и Никола Петков.По волята на съдбата те заедно участват в борбата срещу фашизма, сътрудничат си при установяването на отечественофронтовската власт, Никола Петков е дори министър без протфейл в първото правителство на Кимон Георгиев до 31 юли 1945 г., дори посещава като такъв „вожда” Димитров в Москва, водейки с него непринуден разговор, но и отвращвайки се от разкоша, в който живее.

Животът и смъртта на Иван – Асен Георгиев. 45 години от смъртта му

IVAN-ASEN Иван – Асен Георгиев е забележителна и странна личност в недалечното ни обществено – политическо минало.
На 31 декември 1963 г.Върховният съд на НРБ произнася присъда по образуваното от Главна прокуратура дело № 1076. На основание член 77, алинея първа и във връзка с членове 98 и 35 от Наказателния закон на НРБ подсъдимият Иван – Асен Георгиев е осъден на смърт чрез разстрел за шпионаж. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. Изпълнена е 4 дни по – късно в Софийския централен затвор…

Read the rest of this entry »

Несполучилият дуализъм

stambolov  Пандели Кисимов и Стефан Стамболов сондират почвата за българо-турска държава. Решаването на българския национален въпрос през 19 век се преследва не само с революционни средства – завери и въстания. Търсят се и дипломатически пътища за еволюционното му и мирно разрешаване чрез преговори в рамките на Османската империя. Това не означава, че авторите на подобни инициативи са предатели.

Read the rest of this entry »

Неуспелият обрат

След провала на немското настъпление на Курската дъга, започнало на 5 юли 1943 г.и приключило безславно седмица по – късно  и свалянето на Бенито Мусолини от власт на 25 юли 1943 г., заменен от Пиетро Бадолио, у нас за част от управляващия елит и най – вече за цар Борис III става  ясно, че трябва да се направи  сериозно усилие за излизане на страната от съюза с фашисткия райх, политащ вече в пропастта.

Read the rest of this entry »

Употребеният властник

kostovТака най – общо може да се охарактеризира съдбата на видния комунистически функционер и държавен ръководител Трайчо Костов Джунев. Той се ражда на 17 юни 1897 г.в София, завършва гимназия , както и Школата за запасни офицери през 1916 г., след което е взводен командир до края на Първата световна война.  След демобилизацията си учи право в Софийския университет и работи като стенограф в 18 и 19 ОНС ( 10 октомври1919 – 24 юни 1921 г.).

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете