Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Земеделско Знаме’ Category

Напусна ни Г-н Емил Антонов, основателя на Земеделско Знаме–САЩ и на Радио Отзвук

antСлед кратко боледуване ни напусна Г-н Емил Антонов – основателя на Земеделско Знаме – САЩ и на Радио Отзвук – http://Otzvuk.com

Официално той е основател така също и на българска телевизия и професионално радио в САЩ, със студия в Ню Йорк и Флорида.

Финансира безвъзмездно дълги години  Радио Отвук, Земеделско Знаме – САЩ, както и други български културни проекти.

За повече информация за неговия изключителен живот, политическите и професионални постижения, моля посетете този линк – http://www.otzvuk.com/Web_files/about_us.htm

Галерия на Г-н Антонов и неговите съратници, приятели и политически лица, можете да намерите тук – http://www.zemedelskozname.com/bnk/Galery/entrance_galery.html

Погребението ще е на 4/29/2017 във Fort Lauderdale, Florida, от 15 до 18 ч. Източно време.

От Земеделско Знаме и Радио Отзвук

Преди да тръгнете в чужбина

Летище София

Министерството на външните работи разпространи полезна информация за пътуващите в чужбина.   Август е периодът на големите летни отпуски, които мнозина избират да прекарат в чужбина. Министерството на външните работи разпространи днес полезна информация за пътуващите в чужбина.  С 6% са се увеличили пътуванията на българите извън страната през юни спрямо същия период на миналата година. Границата са преминали общо 383 000 сънародници, показват данните на Националния статистически институт.

Read the rest of this entry »

Съветската агентка Лидия разцепила БЗНС след 9 септември 1944 г

Скандал и шантаж с неприлични снимки води до разцепление сред българските земеделци, дръзнали да се противопоставят на комунистите скоро след 9 септември 1944 г. Дълги години оставаше загадка как един от най-уважаваните земеделски деятели Александър Оббов се е съгласил да измени на идеалите си и да стане ортак на комунистите след 1945 г. Учудващо е, защото политическата му биография е солидна и свидетелства за безрезервна саможертва в името на земеделските идеали.

Андрей Вишински

Read the rest of this entry »

Марсилският атентат сваля правителството на Кимон Георгиев

kimon1 Възел от интереси и противоречия предизвикват смъртта на югославския крал Александър Карагеоргиевич на 9 октомври 1934 г.в Марсилия. ВМРО решава да отмъсти на сръбския терористичен режим занеговите кървави действия в Македония.Показателнав това отношение е Декларацията на нейния Централен комитетзаполитическите събития на Балканите и по македонския въпрос,приета през януари 1934 г., в която се подчертава, че “организацията е принудена да си служи с революционни средства в борбата за освобождение на Македония,

Read the rest of this entry »

За коя партия са гласували болшинството от българите в чужбина?

Тази статистика е взета от ЦИК – http://results.cik.bg/pi2013/protokoli/32/list.html и показва само за коя партия са гласували болшинството от българите в отделните страни в чужбина.  Изключение като брой на гласувания за една партия прави само Турция. За по подробна информация – http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/32.html.

Read the rest of this entry »

СТУДЕНТИ ЗА ПРОЗРАЧНОСТ

1СТУДЕНТИ ЗА ПРОЗРАЧНОСТ е неформално обединение на студентите от Висшите учебни заведения в страната.  Ние се обединяваме, за да работим за прозрачност в управлението  на университетите и обществения живот, касаещи младите хора в България. Във времена на политическа криза е необходима откритост при всички институции, работещи с обществото. Ние години наред наблюдавахме обществения живот и начина, по който се управляваха институциите.

Read the rest of this entry »

Прессъобщение от Национално представителство на студентските съвети

npps Уважаеми колеги, ние студентите имаме честта да уведомим всички медии, че във връзка с безпрецедентния натиск оказан над независимото НПСС от партиите, от част от академичната общност и от някои представители на студентски съвети, които са членове на политически партии, искаме да напомним, че Европейският студентски съюз подкрепя всички искания на българската студентска общност.

Read the rest of this entry »

За сбогом: Калата можеше "и тъжно, и смешно"

kalata

Загубата на великия Георги Калоянчев предизвика силно чувство на тъга у всички българи, а негови приятели и политически лидери изказаха своите най-искрени съболезнования към близките на актьора.  Големият български актьор Георги Калоянчев (вижте фотогалерия), наричан с обич от всички Калата, почина днес 26 дни преди да навърши 88 години.  Поклонението пред големия български актьор Георги Калоянчев – Калата ще бъде на 21 декември (петък), съобщиха от Сатиричния театър.  Ще можем да си вземем последно сбогом с бащата на сатиричния театър в петък от 12:00 ч. във фоайето на Държавния сатиричен театър "А. Константинов", ул. "Стефан Караджа" 26.  Кончината му предизвика силно чувство на тъга у всички българи, а негови приятели и политици на страната изказаха своите най-искрени съболезнования към близките на актьора.

Вазов и Стамболов

stambolov При своята изследователска работа в последните 10 години често се сблъсквах с техните съдби, с копнежите и амбициите им,  с  преплитането на техните пътищата.И това е неизбежно.Двамата са почти връстници – Вазов е по – голям от Стамболов с четири години, произхождат от търговски родове като Вазовият е безспорно по – заможният.И Вазов, и Стамболов не успяват да завършат средно образование, но това не им пречи да се утвърдят като  поети и спорни държавници.

Read the rest of this entry »

Смъртта на Георги Раковски

rakovski

Към края на живота си идеологът и ръководителят на българското национално – освободително движение продължава активните дипломатически услия в търсене на помощ от съседните свободни балкански държави за освобождаването на България.Разочарован от техните егоизтични намерения да вземат исконни родни земи срещу евентуална помощ, той се установява в Румъния.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете