Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for the ‘Външна политика’ Category

Неделен български печат

vestnik215 Тегленето на филми и музика ще стане престъпление, равносилно на фалшифицирането на маркови стоки. И ще бъде наказвано тежко – дори с конфискация на имущество, пише „Труд”. Интернет доставчиците пък ще бъдат отговорни за незаконните действия на потребителите си.

Read the rest of this entry »

ЕС: Швеция с най-конкурентна икономика, България последна

big Икономиките на скандинавските страни са най-конкурентноспособните в ЕС, се казва в проучване на Световния икономически форум (СИФ). „Експертите на СИФ са оценявали конкурентноспособността по това, как страните от ЕС изпълняват споразуменията за развитието на националните икономики, определено през 2000 г.

Read the rest of this entry »

Ди Велт: 1,4 млн. македонци от български произход

mkedontsi Милиони жители на европейски държави извън ЕС могат да станат още сега граждани на Общността – стига да поискат от родината на своите предци съответния паспорт. И България е щедра в това отношение, пише Ди Велт.  Унгария, Румъния и България дават възможност, особено на жителите на бивши части от териториите си, да кандидатстват за европейски паспорт.

Read the rest of this entry »

Британия и ЕС: Краят на аферата

britan Независимо от крайния резултат на изборите Британия върви към края на своята мимолетна афера с ЕС. Тя започна с големия рестарт на Тони Блеър през 1997 година, който се опита да вкара Европа в проекта си ‘cool Britannia’. Неговото политическо меню трябваше да включи променения лайфстайл на средната класа в Англия, бързо привикнала на уикендските шопинг набези с „Евростар” в шикозен Париж.

Read the rest of this entry »

Малка горда страна с богатство от външни политики

karta След дългите  години на присъединяване към най-различни организации българските политици дочакаха звезден миг, в който  могат поне частично да отключат мечтите  си за активна, настъпателна, поучаваща външна политика. Малкото пространство, върху което тази игра може да бъде изиграна, е регионалната политика на страната, но най-вече по отношение на тези страни, чието влизане в ЕС предстои.

Read the rest of this entry »

Импийчмънт – възможен ли е в България?

С участието на президента Първанов в Съвета за децата и младежта се проведе дискусия на тема „Как виждам България през 2020?”Дори да има сериозни юридически аргументи за импийчмънт, процедурата изисква много политически стъпки, които могат да я препънат, пише в сайта на "Капитал" Елена Старидолска.   С участието на президента Първанов в Съвета за децата и младежта се проведе дискусия на тема „Как виждам България през 2020?”  Президентът, освен че няма много правомощия, но има власт, има и още едно предимство – процедурата по отстраняването му е изключително усложнена.

Read the rest of this entry »

"Ройтерс": БГ правителството действа хаотично

Няколко от министрите в кабинета на ГЕРБ на заседание на Министерския съвет вчера Няколко от министрите в кабинета на ГЕРБ на заседание на Министерския съвет вчера.  Седем месеца след като дойде на власт с обещания за радикална промяна, българското правителство замрази редица важни икономически реформи.  Това може да доведе до продължителен застой в най-бедната държава в Европейския съюз, пише "Ройтерс" в свой анализ от София.

Read the rest of this entry »

Ван Ромпой тайно се домогва до икономическа власт

clip_image001Новият председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой използва финансовата криза, вилнееща в еврозоната, за да предприеме дързък опит за заграбване на властта над националните бюджети, разкриват изтекли документи.
От британския вестник "Индипендънт" твърдят, че са видели таен анекс към писмото на Ван Ромпой до правителствените ръководители на страните от ЕС, в което ги кани на срещата на върха в четвъртък в Брюксел.

Read the rest of this entry »

Метин Казак: Възстановяването от финансовата криза изисква нова инвестиционна политика

clip_image002[1]Финансовата криза се отрази пагубно върху търговията в страните членки и ще дам пример от България, където износът за първите 11 месеца на 2009 г. е спаднал с 24% спрямо същия период през 2008-а, а вносът – с цели 35%, алармира българският евродепутат Метин Казак от АЛДЕ, ДПС в пленарната зала в Страсбург в сряда късно вечерта.

"От Брюксел казаха…"

bruksel Нямате ли усещането, че държавата ни в последно време се управлява от Брюксел? Преди беше от Москва, после от Вашингтон, в последно време – от Брюксел, може би защото Москва и Вашингтон си дават поръчките в Брюксел, а той ни ги препредава по-безболезнено…
Ще кажете, глобализация, какво да се прави? И донякъде ще сте прави, но само донякъде.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете