Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for September, 2009

Четвърти километър 13

Jabata Salvador Dali, Soft Construction. В свободен превод на български може да се изрази като: “Мека конструкция с варен боб или предчувствие за гражданска война”
15 април – Стефан Данаилов намерил логопед на Михаил Миков да изчистели мекото “л”, та да не личи толкова от къде е. При това безплатно. “Народът, казва Ламбо, приема депутатите като 240 боклука, но не е така!” Разбира се, че не е така. Според мен има най-малко десетина читави.

Read the rest of this entry »

ИМА ЛИ СВОБОДА НА СЛОВОТО У НАС?

tsenzura Свободата винаги плаши повече от робството. Защото изисква отговорност и достатъчно силна воля, за да бъде не само демонстрирана, но и защитена. А не са много на брой истинските личности, които открито и без страх могат да заявят някаква позиция (морална, гражданска, политическа) и да приемат достойно всички последствия от това.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 16

Jabata Полегнала уморено на хълбок свинемайка България кърми поредните си лакоми отрочета. Едни вече са се набозали и сладко дремят. Други сега захапват нянката. Не е останало много, но ще има и за тях.
13 май – Голяма скука тази седмица. Ама то трябваше да се случи, за да разбере тоя народ, че политиците му правят шоуто. А те са се разпилели – някои по света, един-двама из родината. Повече от половината са в разход. Лошото е в друго. Че това, което не става за смях, вече е за плач.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 11

Jabata Откакто тръгна слухът Бойко Борисов-премиер, веднага индоктриниран с нуждата от здравата ръка и исторически илюстриран с успехите на Стефан Стамболов и Априлския пленум, чакам. Чакам Андрей Пантев, големия наш историк и депутат, да се обади. Кой, ако не той, може да обясни какво би значело Стамболов в наше време. Да се опита да проецира как би се държал великият българин за присъединяването ни към НАТО и ЕС, какво би направил с валутния борд, с МВФ, щеше ли да напъди Чорни и да позволи българите в Македония да се сведат до сдружение

Read the rest of this entry »

Зад завесата преди 105 години.

 АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ – stamboliiski„Да бъдеш водач, трябва да си не само умен, съобразителен и тактичен, не давай повод за подозрение и користолюбие”.
Александър Стамболийски.
Заседанията на Учредителния конгрес на Българския земеделски съюз в Плевенското читалище „Съгласие” от 28-30 декември 1899 г. протичат толкова драматично, че се е наложило 75 годишния дядо Костадин Дончев да усмири разпалените делегати, удряйки с кривака си по сцената.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Търсете