Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for October, 2009

Четвърти километър 15

Jabata Според немските легенди нощта срещу празника на Св. Валпургия се нарича Валпургиева нощ. Нощта срещу 1-ви май. Тогава духовете и магьосниците се събират в планината Брокен и се отдават на необуздано веселие.
По нас обаче от стотина години (111, ако трябва да сме точни, от лозето на Габровски) се чества не нощта, а денят – 1-ви май. Трудовият народ се събира да празнува с ядене и пиене.

Read the rest of this entry »

Политика или лумпен политика

    lumpen За лумпен политиците, политиката е преди всичко средство за решаване на лични проблеми от битов и материален характер. Те нямат време да правят държава. Те правят пари, употребявайки властта, която избирателите сложиха в ръцете им.
Политиката е изкуство на възможното, казва преди повече от век и половина Ото фон Бисмарк. Каква превратност!

Read the rest of this entry »

Гласът на жабата 19

Jabata Секунди преди първата копка на новото американско посолство.
И аз така правя. Като ми се прикопа и чакам да ми мине. Ако не ми мине, мога и да покопам. Ама досега не се е случвало.
3 юни – Снощи, както си седя и си вечерям пред телевизора, и изведнъж, ама направо не повярвах на ушите си: “Ако имате диария…” И рекламират едно лекарство срещу диария. Една кака припка към храстите, после се връща с облекчено лице. Отяде ми се.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 17

Jabata Портрет на министър Атанасов от неизвестен автор. Датиран е приблизително към последната фаза на инволюцията в българското образование, която, предполага се, е съвпаднала с личната инволюция на г-н министъра.
Масло. 140х233. Притежание на фонд “13-1 века България”
20 май – вчера по телевизията даваха един лежерен разговор с Катя Михайлова. Питат я какво би направила, ако за малко стане мъж.

Read the rest of this entry »

Тази сладка дума: СВОБОДА

svoboda Свобода, равенство, братство – това са трите принципа, на които се гради, или поне приемаме, че се гради съвременната държава от Френската революция насам. Така или иначе, те са пред нас. Любопитно би било да вникнем в някои техни свойства, особености и взаимни връзки, особено тези, които имат отношение към нашата практика на граждани.

Read the rest of this entry »

ДА ТАЧИМ И ДА ПОЗНАВАМЕ МИНАЛОТО…

ДА ТАЧИМ И ДА ПОЗНАВАМЕ МИНАЛОТО, НО ДА РАБОТИМ ЗА ДНЕС И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА БЪДЕЩЕТО !
Раздвижването сред  земеделските среди през последните седмици е един положителен факт. Да се надяваме само, че то няма да бъде краткотрайно. От онова, което можахме да прочетем в печата се вижда, че двете най-големи земеделски политически организаци са добре структурирани, имат ръководства, които разискват, спорят, изказват идеи.

Read the rest of this entry »

Развитие на популярността на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS    Преди близо пет години започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 10

Jabata Уважаеми читателю, това нещо, което гледаш, не е книга. То е епикриза. На живота ни от последните години. За да стане тя възможна, има много виновници. Първият е Негово Величество Симеон Втори. Едно време си виках, че ако се върне Царя, аз ще емигрирам. Ама на, не емигрирах. Останах да гледам сеир. Защото като свикнеш да гледаш сеир и няма отърване. Болест някаква. И да не забравям кога, кой и какво е казал и направил почнах да си драскам разни бележки. Тъй че Царя и неговото време са ми и предмет, и обект на изследване, тъй да се каже.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
October 2009
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Търсете