Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for November, 2009

Записки по българските депресии

mizeriqЗа пътешественика България напомня къщата на депресивно болния: навсякъде мръсно и запуснато, пердетата остават спуснати цял ден, на умивалника се трупат неизмити чинии, а стопанинът се е свил под юргана и пъшка под безсмислието на живота. Нещо ужасно се е случило и то, според парадоксалната логика на депресивната психика, се проектира в бъдещето; реалната или фантазмена загуба се привижда като неминуемо и тотално наказание.

Read the rest of this entry »

Темида бийч 2

   temida17 Какво се случва, когато някоя мутра реши да си направи хотел на брега на морето в застрашена зона? Много е вероятно местните хора да се вдигнат на протест, а прокуратурата да образува дело. После, ако магистратите не бъдат подкупени от инвеститора, скандалният проект ще бъде спрян с решение на съда.
Какво обаче се случва, когато самите магистрати решат да си построят хотел в застрашена зона? Отговорът е: нищо.

Read the rest of this entry »

Земеделци – бол, а земеделие няма

BZNS  Земеделци да искаш в България. Янев, Пинчев, Мозер, Върбанов и прочие. От тях не знам един да е завършил агрономство, ветеринарна медицина или зооинженерство. Ако Мозер може да ми каже какви са цените на борсите на селскостопанската продукция дори и приблизително на борсите, ще и прекопая лозето, ако има такова.

Read the rest of this entry »

Тежко, тежко! Вино дайте!

Botev1 Съставът на новото правителство на България е поредното потвърждение, че ние не сме научили урока за позора. Въпреки че историята ни показва колко е висока цената му. Министър на културата е човек, който с гордост прие от покойния Илия Павлов званието почетен мултак с думите: "по-добре да си мултак, отколкото голтак". По-позорни слова е трудно да се открият дори у нас. Да те почете мафията е позор, а не слава.

Read the rest of this entry »

САЩ и България

  USA Преди падането на болшевизма, на берлинската стена и преди навлизането в 21 век, политическия живот, моралът на политиците и на народа беше на съвсем друго ниво.
Днес света е напълно променен.  Няма да правим сравнение между нашата страна, с Унгария, Белгия, Холандия, Англия и Франция. Сравнението, което  ще направим е – между нашата страна, с най богатата, най мощната и най демократичната страна в света днес, а именно САЩ, защото те имат много общи връзки…

Read the rest of this entry »

Премълчаното за лагерите в Белене, Ловеч и Скравена

 Belene Политическото въдворяване – предизвестие за Ловешкия ад
Годината е 1959, месецът септември. 166 души от току що закритото трудово-възпитателно общежитие (ТВО) в Белене са преместени в няколко изоставени бараки до каменна кариера край Ловеч. За следващите три години това място се превръща в зловещото българско копие на Сталиновия ГУЛАГ.

Read the rest of this entry »

Америка на кръстопът

Vanga   Дали пророчествата и справедливостта могат да се покриват?
Още преди 18 години, последното пророчество на баба Ванга бе следното: ”44-ят американски президент ще бъде чернокож и той щял да е последният…
Малко след стъпването му в длъжност,  в Америка ще настъпи страхотна икономическа криза.  Ще избухне конфликт между северните и южни щати.

Read the rest of this entry »

Купих си пушка. За царя, Бойко и останалите

simeon Реституцията на царските имоти ни връхлетя по времето на ИВАН КОСТОВ и се довърши от СИМЕОН САКСКОБУРГГОДСКИ, самият бивш цар, вречен в републиканската ни конституция. Та още от тогава чакам да дойде дойде Горския, да приложи законите и да изгони най-сетне царя и останалите от гората.

Read the rest of this entry »

Кога България е била независима

nezavisimost  Преди десетина дни в страната се проведоха големи тържества, по случай празника на независимостта. Значително бе признанието на официалните лица и българските осведомителни организации, че този празник се празнува само от последните 12 години. Нашата независимост би трябвало да започне от подписването на декрета от турският султан, с който се даде независимост на България.

Read the rest of this entry »

Америка вече не е привлекателна и за българите

За първи път в историята си Щатите преживяват изтичане на мозъци
САЩ вече не са страната на неограничените възможности. Все по-голям брой висококвалифицирани имигранти напускат Щатите и се връщат в родните си страни. Най-голям е броят на завръщащите се в Индия и Китай специалисти, но и българите не правят изключение от новата тенденция.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
November 2009
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Търсете