Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for December, 2009

Уорън Бъфет: Ще се оправим

Уорън Бъфет, Оракулът на Омаха, любимият милиардер на Америка, беше цитиран във всички медии с изказването си, че Америка вече лети към пропастта с главата надолу, че безработицата ще се увеличи и ще последва инфлация.  Бъфет пише много хубаво. Неговите писма до акционерите на компанията му Бъркшиър се четат като профетическа есеистична литература. Има закачливо перо.

Read the rest of this entry »

Съдебната 2009 година – обзор

temida_1_09_ Още със започване на новата 2009-та година – на 4 януари Бургаският апелативен съд прати Максим Стависки в затвора за 2,5 години. Обвинението бе,  че е убил младежа Петър Петров и ранил тежко неговата приятелка Мануела. Впоследствие, обаче, ВКС отмени това решение. В началото на годината вещи лица спънаха процеса срещу съдения като наркобос Митьо Очите, като те отказаха да участват в делото за отнемането на имуществото му.

Четвърти километър 31

Lud Тая работа със затворника от Гуантанамо не била хич проста. „Стандарт” пише, че пращаме „делегация” от агенти на ДАНС, придружавана от екип на външно министерство в US базата. Там те ще проведат интервюта със затворниците и ще подберат най-подходящия за нашия климат. Димитър Лазаров от ГЕРБ вика: „Предполагам, ще се проведе събеседване със заподозрените, трябва да се прегледа документацията им и всичко, свързано със състоянието им".

Read the rest of this entry »

"1984" = 2010 – това е проблемът

kamera Аз съм онзи сърдит млад човек, онзи, който избра да остане в страната си, защото намери смисъл в нея. Слушах достатъчно за „онези" времена преди 1989 г., сблъсках се с голямата промяна върху раменете на баща ми, който крачеше по студения площад. После разбрах достатъчно за тоталитаризма от разказите на родителите ми и техните родители. Малко по-късно почнах да правя разлика между демокрация и тоталитаризъм, между свободата на словото и Големият брат – Всевиждащото око.

Четвърти километър 30

 Lud Във връзка с празника Въведение Богородично шефката на женската ГЕРБ в София Албена Йорданова отишла да запали свещичка на Богородичка, както казва учителят Борисов. До тук добре. Но рекла и нещо да рече и пропуснала златен шанс да замълчи: „Добре е да се поучим от турските сериали, да видим там какви са отношенията в семейството.” Права е, но защо само от турските?! И от американските може.

Read the rest of this entry »

Биографична справка за Д-р Румен Хичев

През последните 15 години д-р Хичев работи в областта на здравеопазването на САЩ и по-конкретно в сектора на органната и тъканната трансплантология. Пристига в САЩ в началото на 90-те години като първият български военен лекар, допуснат с конкурс от американските военни власти да специализира в елитни американски военни и медицински институции, вкл. Военномедицинската академия „Сам Хюстън” и Езиковия институт към Министерството на отбраната на САЩ.

Read the rest of this entry »

Федерална република България на три: българска, ромска и турска

husein Юзеиров хваща бика за рогата, като каза направо, че дарява 5000 лв на лицето или организацията, която се заеме с построяването на мемориал в памет на загиналите турски войни. Сумата щяла да бъде изплатена в брой. Следва предложение за същите пари да се направел паметник на Осман паша в Плевен.

Read the rest of this entry »

Това е истината!

Karabulkov_small Нашето списание – Revue Périodique sur la vie en Bulgarie – излиза на френски език във Франция от повече от десет години насам. Целта е, да се опитаме да зопознаем що-годе французите не само с миналото, но и с настоящето на България, с нейните вчерашни и днешни проблеми, с вярата ни в утрешния ден.

Read the rest of this entry »

В момента България изнася повече човешко месо, отколкото говеждо

trup Журналистът Кънчо Кожухаров: В момента България изнася повече човешко месо, отколкото говеждо 
В момента България изнася повече човешко месо, отколкото говеждо. Цената на продуктите, които се извличат от един единствен труп от тъканните продукти, е над 220 хил. долара. В Кърджали се подготвя отвличане на хора с цел разфасоване и продажба на техните органи.

Read the rest of this entry »

За гражданството на българите в САЩ

 bg През 1923 г. между България и САЩ е подписан договор, който влиза в сила през 1924 г. Договорът се нарича – Договор за натурализация между България и САЩ. В него има клауза, според която всяка една от договарящите се страни може едностранно писмено да заяви своето желание за прекратяване на договора. И това го прави американската страна през 2002 г. и през 2003 г. този договор престава да действа. В студиото на „Денят започва" Драговест Горанов уточни какво следва от това.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
December 2009
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Търсете