Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for February, 2010

МИЗИ И БЪЛГАРИ

mizi От известно време се опитвам да обясня, че през VII-ми век в Тракия не е имало поява на нов етнос – българи ( “идването” на Аспарух). Поддръжниците на тезата за българската миграция от Азия коментират предимно автори като Теофан, който заблуждава, че дедите ни са нов народ, докато се касае само за ново име на едни и същи хора.

Read the rest of this entry »

Да убиеш бяла мечка! Братя българи…

iadrena Братя българи, да ви е честита новата ядрена централа. Да ви е честит новият заем, който сигурно ще изплащат и вашите внуци. Братя българи, запомнете тази дата – 16 Февруари – това е датата, на която една малка страна прие доброволно да бъде поробена. В 21 – ви век, в Европа, една страна престана да бъде себе си.

Read the rest of this entry »

ПРОФ. МАРИН ДЕВЕДЖИЕВ: ДО 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕ ДА СТАНАТ МАЛЦИНСТВО

 Prof Marin КОМИТЕТЪТ ЗА СТРОИТЕЛСТВО БЕШЕ ПРЕДВИДИЛ ВТОРИ МОСТ НА ДУНАВ ПРИ БЕЛЕНЕ – ЧОАРА
Проф. Марин Деведжиев е роден на 18 юни 1922 г. в с. Леденик, В.Търновско. През 1947 г. завършва Търговската академия в гр. Свищов. Участва във Втората световна война като командир на рота. Оглавява опозиционния Академически земеделски съюз, заради което по-късно работи в Содовия завод в Девня. Реабилитиран. От 1986 г. е професор. Автор на над 50 книги.

Read the rest of this entry »

ДЕПУТАТИТЕ СЕ УПРАЖНЯВАХА НА ТЕМА КАКВО Е „НАРОДНОСТ”, „ЕТНОС” И „НАЦИЯ”

narodnost В закона беше записано, че при производството по придобиване на българско гражданство по натурализация произходът се удостоверява с документ, издаден от Държавната агенция за българите в чужбина.  Парламентът прие на първо четене промените в Закона за българското гражданство със 117 гласа „за” и два „въздържал се” – от Коалиция за България.  При обсъждането на промените депутатите превърнаха в основна тема разясняването на смисъла на понятията „народност”, „етнос” и „нация”.

Read the rest of this entry »

ЗАД КРИВОТО ОГЛЕДАЛО НА РЕАЛНОСТТА

reality Образите в медийното огледало се сменят един след друг – критични, динамични и драматични. Като битието ни. Митични, мистични и до известна степен анонимни, представени на публиката с дозирана театралност.   След “Опасните” се появяват “Наглите”, после “Октопода”, следват “Факирите” и “Силоваците”. Анонсирани са “Совите” и “Наглите, търгуващи с лекарства”.

Read the rest of this entry »

ЗАД КРИВОТО ОГЛЕДАЛО НА РЕАЛНОСТТА

reality Образите в медийното огледало се сменят един след друг – критични, динамични и драматични. Като битието ни. Митични, мистични и до известна степен анонимни, представени на публиката с дозирана театралност.   След “Опасните” се появяват “Наглите”, после “Октопода”, следват “Факирите” и “Силоваците”. Анонсирани са “Совите” и “Наглите, търгуващи с лекарства”.

Read the rest of this entry »

СТЕНА НА ПОЗОРА – СТЕНА НА ПЛАЧА

berlin_wallПреди 20 години била паднала Берлинската стена и вече били сме се освободили , не сме били вече роби на страха, на срама и омразата, дошъл бил краят на унижения , насилия, грабежи . Били сме станали цивилизовани, свободни, горди и човеколюбиви граждани на Европа. Аз пък не съм чула, нито видяла , нито усетила да са се случили тези сюблимни заметресения, срутвания и морални изригвания в българското пространство . Преживях един единствен ден на душевен полет, на окриля­ваща вяра с надута като хелиев балон илюзия – 7 юни 1990 г.

Read the rest of this entry »

За оцеленческия непукизъм

Tsennosti Ценностите – вече мъртви! Кризата освети много от противоречията и недостатъците на днешното българско общество. Но едва ли си даваме сметка колко сериозен знак ни дава за отсъствието на ценностна система, която ясно да разграничава добро и зло. “Кризата е накарала българите да пестят от облекло и обувки, транспорт и образование, културен отдих и развлечения, но не и от алкохол и тютюневи изделия.“ Повече от ясно е, че за двайсетте години преход някогашната, макар и съмнителна ценностна система, напълно увяхна.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 38

Lud Радост Иванова, ученичка на 17 г. от Калифорния, взела второ място на конкурс за есе на тема “Да бъдеш американец” сред 50 000 участници. Браво! А ако есето беше на тема „Да бъдеш българин”, дали Радост щеше да се справи така добре? Само си помислете колко поводи получаваме ежедневно да напишем „българин да се наричам, първа радост е за мене…” Добре, че вече стана втора радост, поне за мен, де. Нали първата е да сме европейци… Да са таковаме в европейците…

 

Read the rest of this entry »

Иде ли краят на политическите сапунки на д-р Б. Борисов и прислуга

clip_image001Заредиха се  усилни дни с едни такива ярки и неповторими политически спектактли, но  с лошо качество и съмнителна  режисура.
То не бяха "Наглите", то не беше "Хамстер", но не беше "Октопод"!  Какво ли ни чака занапред:  да пърхат медиите в резонанс около д-р Б. Борисов и Цецко Милиционерчето и да  се излъскат героичния им образ  в неподражаема поза в барбата им против бандитската тирания и безчинства.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Търсете