Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for June, 2010

Популизъм, Фашизъм и Лобизъм. Политическа басня.

Reforms В една държава там на кръстопът, дошъл и настанил се Популизмът. Започнал щедри обещания да сипе и скоро заобичан бил от сите хора, които в него намерили опора. И тъй полека лека, Популизмът от хората качен бил на престола, но сам усещал, че само с  голи думи, не ще засити тълпите огладнели и скоро те пак гладни, биха озверели, и кратко би било туй негово господтво, безславно ще сдаде на следващия поста.

Read the rest of this entry »

А след кризата накъде?

kriza Накъде след Бойко, Станишев, Доган, Симеон?       Накъде след Наглите, Недосегаемите, Октоподите, Медузите, Сладурите, Терористите, Телефонистите, Кърлежите, Факирите, Лапачите, Регистраторите, etc.?  Накъде след “Агнешките главички”, “Орион”, “Монтерей”, “Олимп”, “Обръчите на Доган”,  “Котараците”, “Хелиос”?

Read the rest of this entry »

Бизнесът с просяци и угризенията ни

prosiatsi Вътрешните терзания да подкрепиш или не просещия предполагам са кодирани у всекиго, угризенията, че подире ти хленчат гладни деца или сакати и безпомощни същества, винаги си остават, пише Мирела Иванова за Радио Дойче веле.   Възрастна жена проси пред лъскав бутик в центъра на София. Наредба на общината забранява просията в рамките на града.

Read the rest of this entry »

Приказка за Спазмалгония!

monge4 Имало едно време, има я и сега, една държава наречена Спазмалгония. Чудни природни красоти притежавала тази страна, народът и бил трудолюбив, толерантен и търпелив, но така и хората не успявали да бъдат щастливи. На всеки четири години те имали право да избират кой да ги управлява и всеки път избирали нов владетел с надеждата животът им да се промени към по-добро, но уви, надеждите им все оставали излъгани.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 56

jabata Три пъти повече зрители гледали Първанов отколкото Бойко в паралелните им интервюта в петък по Би Ти Ви и Нова. Социолозите обясняват огромната разлика с това, че Би Ти Ви е по-гледана. Другата причина, според мен по-важната, е, че на Бойко вече му научихме репликите наизуст, докато Параванката се показва (го показват) по-рядко. Като питали Наполеон защо не се появява по-често в операта, той отговорил: „Ако се появявам прекалено често, хората ще престанат да ме забелязват.”

Read the rest of this entry »

За отговора на един въпрос

vupros Днес е дългоочакваният ден Х. Газът поскъпва. И то много поскъпва. По-високи цени на горивото, по-високи разходи за бизнеса, по-високи цени за крайните потребители, по-малко продажби, по-малки печалби… Верижната реакция започва. “И всички се питат защо”, пееше Милена преди много години.

Read the rest of this entry »

Ток от слънцето

sluntse Мой английски приятел сподели следното: взел целева субсидия от държавата 5000 паунда и си сложил в двора слънчеви батерии. Произвежда ток за къщата, а излишъка продава на електрическата компания. Усещате ли разликата с БГ-то? У нас държавата поддържа мораториум върху изграждането на алтернативни източници на енергия, каквото е слънцето.

Read the rest of this entry »

Глобализацията като социална психопатия

globalizatsia Глобализационните процеси са факт на нашето съвремие, който има своите многообразни аспекти и последствия (положителни и отрицателни, както всички неща на този Божи свят) в различните области на човешката практика: икономически, политически, правни, социални, хуманитарни и др.  Глобализацията е съпроводена понякога изненадващо и съвсем нежелано и от изменения и деформации в обществената психика, представляващи de facto социални психопатии.

Read the rest of this entry »

За алчността

8759606 Както знаем, в годините преди комунизма България е в десетката на най-проспериращите европейски държави. А сега по всички класации е последна или спори с Албания за предпоследното място. Обществото и политиците имат удобно обяснение за този прискърбен факт с последствията от тоталитаризма, с трудностите на промяната и т.н.

Read the rest of this entry »

Завива ли България от Москва към Вашингтон?

forbes В обширен материал онлайн изданието на Forbes анализира неясната позиция на българското правителство около проекта "Бургас-Александруполис", опитвайки се да прозре дали е дошло времето на преориентация на София от Русия към САЩ.  Българският премиер Бойко Борисов обяви в петък, че България се отказва от проекта за петролопровода „Бургас-Александруполис” на стойност 1,0-1,5 млрд. долара, като същевременно изграждането на планираната АЕЦ „Белене” се замразява.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Търсете