Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for July, 2010

Созопол срещу морето с водка

Sozopol Созопол става Ерусалим II – поредната археологическа находка с пълна сила постави въпроса за межуднародния имидж на България. И по-точно – за негативния такъв.  Какво знае за нас средният европеец? Най-старите набори имат смътни спомени от Втората световна война, че сме били съюзници на Райха.

Read the rest of this entry »

Политически (пи)лаф

Odisej Мойсей е странствал около 40 години из пустинята с излезлите от Египет евреи. Пътят от Египет до обетованата земя Ханаан е твърде кратък, което значи, че ако Библията не преувеличава, то целият народ се е въртял в кръг цели 40 години.

Read the rest of this entry »

НОВИТЕ ВАРВАРИ

varvari Новите варвари имат много лица. Там, откъдето минаха, нищо не остана същото. Независимо рушиха или градиха.  Новите варвари посегнаха на природата. Изляха тонове бетон край брега на морето,  издигнаха хотели върху пясъка, изсякоха хиляди декари гори, промениха планински релефи заради ски писти, заградиха ловни стопанства, анексирайки, чрез този акт,  част от публичната територия на страната, превръщайки я в зона за избрани.

Read the rest of this entry »

България – пирамидата и нейните фараони

На днешна България най-добре би отивало да я наречем пирамида. Трябва ли да се напише подобие на съчинението на Симеон Радев за прехода, смисълът, а защо не и заглавието очаквам да са именно такива или близки до тях. Кои са фараоните също е очевидно, те са много за разлика от древните и непоклатими като историческите оригинали.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 60

jabataПремиерът Борисов писал на Меркел за рождения й ден. Пожелал й здраве, щастие и много успехи във високоотговорната й работа.
Пък аз писах на Бриджит Бардо. Пак. Сега й драснах няколко реда във връзка с баба Галина Иванова от с. Малка Арда, която оня ден беше нападната от мечка.

Read the rest of this entry »

КОНТРАБАНДАТА – НАЧИН НА УПОТРЕБА

kontabanda Отдавна, много отдавна, още от зората на държавността, се играе една и съща любима игра на котка и мишка. Котката е държавата с ненаситната си хазна, високите мита и акцизи, рояка бдящи чиновници, митничари, данъчни служители и пр. Мишката е символ на групите храбреци и тарикати, чиято заветна цел е да погълнат плячката сами, без да оставят и парченце за лакомата паст на котката. Играта се нарича контрабанда.

Read the rest of this entry »

П. Бояджиев: Желев е убиецът на прехода

Петър Бояджиев е един от известните български дисиденти – емигрант, работил от Франция за свалянето на комунистическия режим. Роден е на 3 юли 1941 година в град Нови пазар. През 1968 г. завършва математическия факултет на Софийския университет. За действия против народната власт е арестуван на 15 август 1968 г. 10 г. прекарва в Старозагорския затвор като политически затворник. През 1981 г. успява да избяга нелегално през турската граница. Установява се да живее в Марсилия. В България се връща за пръв път през 1991 г., за да участва във втората Национална конференция на СДС.

Read the rest of this entry »

Из „Геноцидът и холокостът над българите”

turtsi След като руските войски освободили някои градове в Северна България, те прехвърлили Стара планина през прохода Хаинбоаз и предният отряд освободил Казанлък и Стара Заго-ра. След този успех настъпил известен обрат. Турците успели с английска помощ (по заповед на Дизраели*!) и английски параходи да прехвърлят от Северна Албания огромната армия на Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш)*, състояща се от 48 000 души, 600-700 черкези, с 4 полски и 4 горски оръдия.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 59

lud Павел Шопов от Атака обвинява левите, че използват комарите, за да се върнат отново на власт. Той имал информация, че кметът на Руси нарочно бездействал, за да излезе, че Дянков е виновен, дето населението е изпоядено. Струва ми се пресилено, че БСП може да се върне на власт, яхнала комар. Не ли? Освен това, БСП са сериозна партия. Те като излизат в опозиция, излизат за осем години поне.

Read the rest of this entry »

Геноцидът над българите

genotsit Имало едно време една „земя като човешка длан”, както я зовял поетът. И тази длан, с жажда и копнеж, се протягала към света за докосване, за ласка, за прегръдка. Народът й искал тя да бъде нормална част от планетата, а хората, нормална част от човечеството.  След кървава война и още по-кървави пазарлъци около маси, за които се вярвало, че са кръгли, „великите” си поделили Европа като торта. И станало така, че малката топла длан на България попаднала под съветския ботуш.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
July 2010
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Търсете