Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for August, 2010

Идеологически Размисъл

Krugar С радост приемам подхвърлената от Господин И ръкавица. Накратко – в статия за Ню Йорк Таймс, Пол Кругман коментира края на временните данъчни облекчения, въведени от Буш през 2001. Според него е редно облекченията да бъдат продължени само за средната класа, но не и за най-богатите 1% американци. Въпросът е сложен и не е тема на днешния разговор.

Read the rest of this entry »

Писмо до Апостола

Брате Левски,
levski Mного време мина откакто османците те пратиха в небитието и откакто майка България скърби за тебе. Народът все те споменува, когато наближи денят на смъртта ти. Помни те той, Дяконе, и молитви шепти за упокой на душата ти. И аз те помня. За последно те видях, бате, в каруцата, която те отнасяше към Търново. С превързана глава и само по риза беше, ала студа не сещаше. Погледът ти беше празен.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 65

jabata „Любимец 13 с вертолет на мач”, съобщава може би леко иронично „Труд”. Любимецът се метнал на хеликоптера и кацнал в Горна Оряховица, където отборът му „Витоша-Бистрица” напълнил шушоните на сборния отбор на общините Раковски и Севлиево. От общо 10 гола, два били премиерски.
Би могъл да се зададе популисткият въпрос колко гориво ще струва на данъкоплатеца този мач, но „Труд” не го задава, пък и другите вестници си траят. Затова и ние ще го прескочим.

Read the rest of this entry »

Красимир Каракачанов: Лошо самочувствие и сервилност закопават политиците ни

Karakachanov Защо не вземем американския посланик да го направим премиер и да хване да ни управлява, пита политикът.
Красимир Каракачанов е роден на 29 март 1965 г. в Русе. Завършил е история в СУ "Св. Климент Охридски". Председател е на ВМРО от 1997 г. Депутат е в 38-ото НС и в 40-ия парламент. Семеен е, има дъщеря.

Read the rest of this entry »

По пътя към джунглата: от дълг към услуга

usluga Не клиентът, а ученикът, студентът, болният, работещият, пенсионерът трябва да знаят, че има пари, които обществото гарантира дори и по време на криза, за да оцелява не просто индивидът, а самото общество.  Заканите на Българския лекарски съюз за стачка от средата на септември, придружаващите я коментари на управляващите и на винаги бдящите стожери на икономическата ефективност са добър повод да си припомним една друга стачка отпреди три години, стачката на учителите.

Read the rest of this entry »

Късата памет – условие за повторение на грешките

В последните дни – около 4 февруари, пак се събудиха духовете и макар това да е типично у нас по-случай кръгли „политически" годишнини, някои интервюта и изказани мнения ме върнаха към 1997 г. и случилото се тогава. Убеден съм,че късата памет е лош помощник на когото и да било, но особено за тези, които биха желали да бъдат добри „политици". И все пак какво се случи на 4 февруари 1997 г. и около тази дата?

Read the rest of this entry »

България вече става антисоциална

Може ли да има такава държава в ЕС? Оказва се, че може. А ние не сме Индия, Пакистан или Бангладеш, другарчета. (Обръщението ми е към българските политикани.) Извинете, че ви наричам така. Но каква е разликата между старите и новите другари? Май никаква. А кои са тия новите? Е, хайде сега. Те са в различни партии – вярно е – и не бива по този начин, обидно е.

Read the rest of this entry »

Филип Димитров: За първи път от 18 години медии свалят някого от власт

Filip Domitrov Демократично управление на страна, член на НАТО и Европейския съюз, което получава положителна оценка за усилията си, така Филип Димитров охарактеризира днешното управление в интервю за в. "Труд". Бившият министър-председател казва още: Забелязвате ли, че за пръв път от осемнадесет години (след оставката на Димитър Луджев) (б.р. – министър на отбраната в кабинета на Филип Димитров, през май 1992 г. е принуден да подаде оставка след дълги препирни с министър-председателя)

Read the rest of this entry »

Николай Михайлов: Само гладът може да детронира Харизмата

Mihailov Това управление е обективирано безобразие на нашата обща политическа некадърност – лявата, дясната и народната
Компетентността не вирее до „Бойко”, защото има собствена сила, която дразни с превъзходство и независимост. Човек, на когото не би могъл да звънне нощем „да му купи пура”, тъй да се каже, е излишен и вреден.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 64

jabata Във връзка с това, че французите ще ни връщат индобългарите, Илия Илиев от партия ДРОМ вика: „Това са цигани. Но какво ги прави цигани? Цигани ги правят само техните традиции. Но като цяло, това са български граждани.”
Традициите, де! Именно!

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
August 2010
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Търсете