Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for September, 2010

Доц. Пл. Павлов: Политиците ни имат робски комплекси

plamen__pavlov Да помним Съединението и Независимостта, защото стереотипът от комунизма не е излекуван. Българите в чужбина тачат повече националните ни празници, отколкото ние в родината. Трябва да преоценим ролята на цар Фердинанд, казва родолюбецът и преподавател във Великотърновския университет

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 69

jabata „Османско имане спасява Гърция”, пише „Стандарт”.
В гръцкото село Василико почвали разкопки, за да търсят имането на Али паша от Янина. Някакъв австралиец от гръцки произход смятал, че то е заровено край селото и кметът му разрешил да копа. "Ако, вика иманярят, съкровището се намери, то ще бъде достатъчно за покриване на гръцкия държавен дълг".

Read the rest of this entry »

Няма безплатен обяд, но сметката е надписана – едно скучно финансово четиво за BG премиера

no_free_lunch1 Наскоро имах удоволствието да прочета новата книга на Джъстин Фокс „Митът за рационалния пазар". Тя предлага завладяваща история на изследванията за хипотезата за ефективния пазар (ХЕП) и е подобна по стил на класиката на Питър Бернщайн „Срещу боговете". Всички цитати в този коментар са оттам.

Read the rest of this entry »

Никола Петков 23.9.1947

Petkov На 23 Септември 1947г. Никола Петков бе жестоко обесен от комунистическата хунта в България.

Никола Петков е български политик, един от лидерите на БЗНС. В политическия живот навлиза в началото на 30-те години. Син на Димитър Петков. Брат на Петко Д. Петков, застрелян от наемен убиец през 1924 г. Никола Петков участва в образуването на националния комитет на Отечествения фронт през 1943 г. и в установяването на новата власт…четете

От редакцията на Земеделско Знаме 23.9.2010

За империята на злото

TerNet2Вероятно сте чували, че американския президент Роналд Рейгън е нарекъл СССР „Империя на злото”. Нека оставим настрана недопустимото дипломатическо своеволие на холивудския актьор. Съчиняването на мита за империята на злото има своя доста интересна история на която лесно намираме паралел измежду съвременните събития.

Read the rest of this entry »

Аспекти на насилствената македонизация на България 1946-1948

Joseph_Stalin_and_Georgi_Dimitrov За един тъмен период от българската история няма какво да прочетете в учебниците по история, а документите от него останаха неразсекретени от МВР – времето на т.нар “червен терор” , който продължава от 1944 г. до 1948 г. Броят на жертвите говори сам по себе си: 8000 криминални затворници, пуснати на улицата, 30 000 убити лекари, свещеници, кметове и учители, 2000 репресирани български офицери, 220 000 души, преминали през концлагерите на България, 2000 горяни, повечето разстреляни без съд и присъда, 11 000 души, съдени от Народния съд, унищожаване на опозицията и обесването на лидера й Никола Петков.

Read the rest of this entry »

Декларация за Независимостта

Prometheus Драги съотечественици, днес когато празнуваме денят на независимостта ще си позволя да се обърна в няколко реда към вас. Вие не сте независими и разбира се всеки от вас го знае, но не това  го притеснява. По скоро всички вие се страхувате да не загубите своята зависимост, зависимост, която ви осигурява известна сигурност и илюзорно спокойствие, докато драпате към някакаво независимо светло бъдеще.

Read the rest of this entry »

В Ню Йорк "западен манталитет" замени "лошия матриал" от Чикаго

bb1(22) Пред нашенци в Америка Борисов с други думи повтори гафа си от 2009 г. за нефелните българи и качествените задгранични сънародници.И политическите актьори като театралните правят гафове от прекомерно желание да се харесат на публиката. Едно фриволно лафче, второ, рето… и ето ти политически скандал.

Read the rest of this entry »

„Гьолът“ в Белене май взе да пресъхва откъм САЩ

belene Но страданията на младия ни премиер ще започнат когато се върне в България.Как ще обясни внезапния си ентусиазъм за немедлено построяване на двата блока в Белене, башка още един – 7-ми блок в Козлодуй. С какви очи ще се яви пред г-н Мартин Димитров, пред г-н Огнян Минчев, пред г-н Иво Инджев и пред плеяда други господа, които лягат и стават с „дългата ръка на Москва“ в устата.

Read the rest of this entry »

„Некои” наблюдения по мъдрото държавно управление на Република Бурканистан

Parlament  (открити в историческите архиви на Бурканистан, датирани от първите години на 21 век)
Република Бурканистан е малко страна, пълна с противоречия и странности. Но пък е държава, която често посочват за пример в световните медии като “смело” справяне с нападналата всички държави световна криза.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2010
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Търсете