Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for October, 2010

ЗАД КРИВОТО ОГЛЕДАЛО НА РЕАЛНОСТТА

mirror Образите в медийното огледало се сменят един след друг – критични, динамични и драматични. Като битието ни. Митични, мистични и до известна степен анонимни, представени на публиката с дозирана театралност.  След “Опасните” се появяват “Наглите”, после “Октопода”, следват “Факирите” и “Силоваците”. Анонсирани са “Совите” и “Наглите, търгуващи с лекарства”.

Read the rest of this entry »

БЪЛГАРИЯ ДНЕС: капитализъм, постсоциализъм или … обикновен феодализъм

bulgaria3 Капитализъм ли е това, което ни представят за такова?  Остана ли нещо от социализма?  Възможно ли е в ХХІ век в България да има феодализъм?  Само преди двадесет години тези въпроси нямаше как да бъдат зададени. Те просто не съществуваха.  Само преди двадесет години България беше идентифицирана като страна на “демократичния социализъм”, изграждаща “развито социалистическо общество”.

Read the rest of this entry »

Светът пропада в дълга затягаща се депресия

depresia Миналата седмица се превърна в голямо разочарование. Песимизмът, който се натрупа около надежда за изхода на световната икономика от кризата, излиза като въздуха от пробита футболна топка.  Пада всичко: от цените на суровините до борсови индекси и валутните курсове. Основната зона на нестабилност продължава да бъде Европа.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 72

jabata 60% от учениците не знаели как се вади корен квадратен, а 65% не били чували за функция, пише „24 часа”. Голяма работа. Стига им да знаят, че корен квадратен „се вади много трудно”, както казваше навремето Мирча Кришан. И сигур ще им потрябва некогаш тая функция! Не знаели колко е числото „Пи”. Ами че то кой знае, бе!

Read the rest of this entry »

МЕСУТ ЙЪЛМАЗ: “С НАС ИЛИ БЕЗ НАС – ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА РЕШАТ КАК ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ”

turtsia2 Турция и европейското й бъдеще беше най-горещо дискутираната тема на международната конференция “Европа гледа на Изток”, състояла се на 7-8 октомври в София по инициатива на Форума за нова политика на М. Горбачов и фондация “Славяни”.

Read the rest of this entry »

НЕ ЧАКАЙТЕ ДА СЕ ПОЯВИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕНИЙ СКОРО

Gorbachov В стремежа си да се оправим максимално бързо ние сме готови до приемем за месия всеки български политик, който обещава най-много и най бързо. По този начин ние търсим гения в политиката, а намираме гения на демагогията. Постепенно се избистриха нещата и ние започнахме да приемаме сравнението с режима на БКП и Живков за нормална база за сравнение.

Read the rest of this entry »

Въпросите на Адам Михник 20 години по-късно

rusia Демократична ли е Русия днес?  Има ли нова “желязна завеса”?  Къде е границата на Европа? А началото на доверието?  Кои са заплахите за днешна Русия? А за Полша?  Това са част от въпросите на Адам Михник, зададени в риторичен контекст пред участниците в международната конференция “Европа гледа на Изток”…

Read the rest of this entry »

Векът на Америка завърши…

amerika1 Структурните проблеми на американската икономика са твърде сложни и дълбоки, за да могат да бъдат премахнати с  редовно инжектиране от евтини пари, смята журналистът на The Guardian Лари Елиът.

Read the rest of this entry »

Сагата с бандитската топлофикация излиза в книга

emil%20izmirliev(3) Или как една история с щастлив финал се превръща в четиво за премиери, президенти и главни прокурори. Скандалната сага в пет части „Бандитската топлофикация”, публикувана на страниците на в. „Словото днес” в продължение на близо две години, ще бъде публикувана от издателство „Български писател” в отделна книга с подзаглавие “Живот и престъпна дейност на октопода”.

Read the rest of this entry »

Моля Ви, другарю Борисов, Бойко Борисов, не ни тикайте към БСП…

borisov4 …..откровено Ви моля, другарю Борисов!!! Отивайте си бързо! Преди това отидете в Брюксел и Берлин и намерете Кой да Ви замести! Може и във Вашингтон да попитате! Питайте онзи, дето жена му е "пипната отвсякъде" /Ваши думи за Мишел Обама/!  Защото Тук няма кой да "ни оправи"! Не искаме да гласуваме за БСП, накъдето вървят нещата! Нито за измислени политици, като Яне Янев!

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
October 2010
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Търсете