Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for December, 2011

Моята класация „Топ 5 събития на 2011”

top-5 Поканиха ме в една телевизия за участие в обзорно предаване. Темата е „Коя е вашата лична класация на петте най-важни събития през 2011?” и тъй като аз, естествено, нямам такава класация, но пък от суета приех поканата на телевизията, трябва да седна и да си направя. И така, кое е най-важното събитие за отиващата си година, кое събитие да сложа на първо място в личната си класация? Смятам, че то трябва да е не някое световно събитие (като катаклизмите в Япония или Арабската пролет), а българско събитие, например:

Read the rest of this entry »

Евгений Дайнов: Проблемът на тази власт е слабостта, не силата й

vestiЗа България си отива една добра година в политически план, защото някои процеси стигнаха до логическия си завършек, каза политологът Евгений Дайнов в интервю за Vesti.bg.  Според него засега кабинетът не прави действителни реформи, но прави заявки за такива и големият въпрос за 2012 г. е ще успеят ли управляващите да преодолеят своята колеблива природа.

ПРАГА СЛЕД ХАВЕЛ, ЧЕХИЯ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗАТА – ЕДИН УРОК ЗА БЪЛГАРИТЕ И ЗА ЕВРОПА

vaclav Прага се раздели с Вацлав Хавел: с уважението за приноса му за летните нощи на 1968 година и с без излишни сантименти. От казаното в негова памет остана да звънти в зимната тишина на сбогуването една фраза: Чехия е този народ в Европа, който знаеше, че нежната революция през лятото и есента на 1968 година няма шанс, но и знаеше, че чешкия народ след нея няма да продължи да живее така, както са го принудили да живее от след края на Втората световна война до 1968 година.

Read the rest of this entry »

Четвърти километър 108

jabata

Много мислех дали да ви пиша днес. В главата ми едно празнично, едни камбани бият… Даже не бият, а направо думкат. Дум! Дум! Дум! Някъде в областта на слепочията. По една цар камбана от ляво и от дясно и една по-малка в тилната област. Не знам имали ли сте някога тризвън в главата си… Както и да е. То щеше да е презвън, ако между ракията и уискито бях сложил малко бира. Но този път имах волята да не сложа…

Read the rest of this entry »

Един ден на…

haos Здравейте! Сигурно не ме помните. Пролетта тука ( тоест, там, в «Тема» – бел. Т.Ф.) излезе едно интервю с нас за политическа партия „Четвърти километър”, която възнамерявахме да основем. Но после хванаха жегите и така си остана… Но сега сме твърдо решен, че ще я правим. Не издържаме вече! И то не толкова политиците ни дразнят, колкото простолюдието.

Read the rest of this entry »

Събудете се. Угрозата – Шистов газ.

gaz Наскоро малка група от 11 човека, представящи себе си като експерти и загрижени граждани, изпратиха отворено писмо до българското правителство и народното събрание в опит да упражнят натиск и да ускорят процедурата по даване разрешение на определен чуждестранен инвеститор да проучва и добива шистов газ на територията на суверенна България.

Read the rest of this entry »

Владимир Левчев: Раждането на Светлината

levchev "От тази нощ светлината, която зимата е потискала, ще започне победна борба. Като че ли тя, светлината, се е родила тази нощ, заедно с Детето Бог… Светлината е станала дете и детето е станало Бог" – така разсъждава за коледната нощ Никос Казандзакис, чрез своя герой в "Алексис Зорбас".

Read the rest of this entry »

12-те най-лъжливи изявления в САЩ през 2011 год

Преди  края на 2011 г., американско списание, носител на няколко награди, е събрало една дузина от най-безсрамните, двулични и лъжливи изявления, през отиващата си година.  "Аз живея в град, където лъжата е вид изкуство", пише на интернет страницата на Foreign Policy, Дейвид Роткопф.

Има нещо гнило в САЩ?

globalist Кризата изкара наяве мръсните ризи на милионерите. Почтените бизнесмени се оказаха прости измамници, но на по-високо ниво. До момента са разкрити 3 от най-фрапиращите финансови измами в САЩ: Бърнард Мейдоф, 50 млрд. за 10 години Робърт Станфорд, 8 млрд. за 15 години .  Пол Грийнууд и Стивън Уолш, 550 млн. за 13 години

Read the rest of this entry »

КОЛЕДА ИДЕ! СТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ!

foodПредколедните „намаления” са в ход! По цял свят пред големи празници търговците са верни на търговската си политика – намаляват цени, за да печелят от оборот!  А у нас?  Гледам по магазините свинското бие 10 лева килото! Сякаш не са заклали свиня, а Златния телец! А пък за телешкото да не говорим! Бе тия телета не станаха ли отдавна "луди" крави?

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
December 2011
M T W T F S S
« Jul   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Търсете