Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for April, 2012

Секретната сделка между Саркози и Кадафи за българските медици

Френското списание Les Inrockuptibles обяви днес в своя сайт, че разполага с конфиденциални дипломатически документи, доказващи съгласието на Франция да достави атомна централа на Кадафи срещу освобождаването на българските медици. В сайта на списанието е публикувано резюме от пълната статия, която трябва да излезе в сряда в печатното издание на Inrockuptibles.

Из делниците на един луд 127

jabataИзобличиха Фидосова в плагиатство. Подава оставка. Но не веднага. Някой друг път…  Колегата Иван Бакалов хванал г-жа Искра Фидосова, „юридическата машина на партия ГЕРБ” по сполучливия израз на г-н Бареков, че преписва от „Труд”. Тя верно е машина, но не точно юридическа… На 11 април във вестника излиза обстоен анализ на новия НК, написан от Павлина Желева и Цветан Гемишев.

Read the rest of this entry »

Неуспелият обрат

След провала на немското настъпление на Курската дъга, започнало на 5 юли 1943 г.и приключило безславно седмица по – късно  и свалянето на Бенито Мусолини от власт на 25 юли 1943 г., заменен от Пиетро Бадолио, у нас за част от управляващия елит и най – вече за цар Борис III става  ясно, че трябва да се направи  сериозно усилие за излизане на страната от съюза с фашисткия райх, политащ вече в пропастта.

Read the rest of this entry »

Яжте – не яжте – осигурете. Виж мълнията

KEVOK Расмусен беше под носа им, но телевизиите го подминаха и така пропуснаха един голям шанс. А можеха да оставят за Времето едно ценно свидетелство: как гледа на нас един европейски чиновник, и то доста влиятелен. Но телевизиите предпочитат тъпата игра “Развален телефон” – преди години тя беше любимото развлечение на скучаещите провинциални момичета.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 126

jabata„Чудо – без натровени и преяли по Великден в „Пирогов”, съобщава „Новинар”. Нито един пациент с алергия от яйца, козунаци и други белтъчни храни, не е постъпил в токсикологията. Виждате ли колко е важно яйцата да са от щастливи кокошки? Скъпи били! Скъпи са, ама не предизвикват алергии! Не е ли здравето най-важно?! И хората почват да го разбират. Изследване на Сова-Харис показва, че 33% от българите предпочитат яйца от щастливи кокошки (а още 15% от домашни, които в повечето случаи също са щастливи).

Read the rest of this entry »

В ТЪРСЕНЕ НА НЕЩО

Вървя по улиците и се взирам в лицата човешки. А те ми приличат на домове с угаснали прозорци. Къща има, а обитатели май не живеят там. Като че ли имаше подобна английска поговорка. Наивно гледам към хората с надежда, че ще зърна истинско излъчване на мъж или жена. Вярвам, че ще видя ЧОВЕК. Виждам, но все едни унифицирани физиономии, повече свъсени, по-малко усмихнати, симпатични но празни.

Read the rest of this entry »

Очерк на един англичанин за България : “Няма по-прост народ от българския”

hamsterОгромен популярност сред англичаните придоби очерк на техния сънародник Едуард Стърнс касаещ България. Под заглавието “Няма по-прост народ от българския” той публикува своите впечатления, опит и разочарование от грешката, да си купи имот в нашата държава: ” Напоследък сред нас британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем и от друга ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка.

Read the rest of this entry »

Икономика на гурбетчиите

gurbetchii62 милиона лева са пратили само за февруари родните гурбетчиите на останалите в България свои близки.   От статистиката, изнесена от БНБ става ясно още, че банковите преводи от чужбина са отбелязали ръст от 9 процента, с уточнението, че данните обхващат само легалните преводи.  Тази сума очевидно не включва парите, пратени от гурбетчиите по изпитания и предпочитан български метод – чрез „автобусни” преводи в пликове по приятели и познати, до бенефициента в родната България.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 125

jabata Лелей, как го измислиха само! Десетилетия търсим газ и нафта из България и шелфа и все нема и нема и сега точно на овчарчето Калитко ще се случи да намери голямо находище. Всъщност, то не е точно намерено. За момента имало само „много оптимизъм, 100% оптимизъм”. Цитирам премиера. От министър Добрев научаваме, че тоя оптимизъм се градял на „изключително сериозен интерес от най-големите компании в бранша” да проучват – Ексон, ОМВ, Тотал Епсон и Мелроуз”. И това давало „надежди за наличието на значителни залежи”.

Read the rest of this entry »

БЪЛГАРСКАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ

Този доклад е частичен откъс от оригиналната грама. Пълният текст на оригиналната грама не е достъпен.
ПОВЕРИТЕЛНА ЧАСТ 01 от 09 София 001207 SIPDIS МИНИСТЕРСТВО НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, МОЛЯ ДА СЕ ПРЕДАДЕ НА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ 12958: DECL: 07/07/2015 TAGS: PINR, KCRM, PGOV, EINV, ECON, KCOR, BU, Организирана престъпност ТЕМА: (U) ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ (C-CN5-00054) REF: A. A. STATE 99125 B. B. SOFIA 1046Класифицирано от ПОСЛАНИК ДЖЕЙМС ПАРДЮ ПО ПРИЧИНА 1.4(C).

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
April 2012
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Търсете