Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for June, 2012

Българските вестници в петък

vestnik215 Премиерът Бойко Борисов отиде вчера на Европейския съвет в Брюксел с мъглява представа какво ще се обсъжда и каква е българската позиция, пише „Сега”. Пред журналисти той показа, че не е подготвен. Първо "изключи" Финландия от еврозоната, като заяви, че "само четири държави покриваме критериите от Маахстрихт – България, Швеция, Дания и Финландия, а нито една от тези страни не е в еврозоната" (Финландия е в еврозоната от 1999 г.).

Read the rest of this entry »

Несполучилият дуализъм

stambolov  Пандели Кисимов и Стефан Стамболов сондират почвата за българо-турска държава. Решаването на българския национален въпрос през 19 век се преследва не само с революционни средства – завери и въстания. Търсят се и дипломатически пътища за еволюционното му и мирно разрешаване чрез преговори в рамките на Османската империя. Това не означава, че авторите на подобни инициативи са предатели.

Read the rest of this entry »

Неуспелият обрат

След провала на немското настъпление на Курската дъга, започнало на 5 юли 1943 г.и приключило безславно седмица по – късно  и свалянето на Бенито Мусолини от власт на 25 юли 1943 г., заменен от Пиетро Бадолио, у нас за част от управляващия елит и най – вече за цар Борис III става  ясно, че трябва да се направи  сериозно усилие за излизане на страната от съюза с фашисткия райх, политащ вече в пропастта.

Read the rest of this entry »

Употребеният властник

kostovТака най – общо може да се охарактеризира съдбата на видния комунистически функционер и държавен ръководител Трайчо Костов Джунев. Той се ражда на 17 юни 1897 г.в София, завършва гимназия , както и Школата за запасни офицери през 1916 г., след което е взводен командир до края на Първата световна война.  След демобилизацията си учи право в Софийския университет и работи като стенограф в 18 и 19 ОНС ( 10 октомври1919 – 24 юни 1921 г.).

Read the rest of this entry »

Голямото разцепление. Една малко известна страница от живота на Атанас Буров

burovСлед учредителния събор на 27 октомври 1924 г., на 15 и 16 май 1932 г. в София се провежда първият редовен конгрес на Демократическия сговор, формацията, управлявала България от 9 юни 1923 до 21 юни 1931 г.Списъкът на делегатите е съставен при пълно единодушие от старото Централно бюро и публикуван в партийния орган „Демократичен сговор” на 13 и 14 май 1932 г.  Конгресът е открит на 15 май в 10 часа в театър „Ренесанс”, като за негов председател единодушно е избран старозагорският депутат Васил Димчев.

Read the rest of this entry »

Екзарх Йосиф I – един от най – достойните строители на съвременна България

EKZARHИзвестен като „дипломатът в расо” и „началникът на българската църква”, екзарх Йосиф I ( Лазар Йовчев – 1840 – 1915) e един от най – видните ни книжовници и духовни строители в преломно за България време, съвпаднало с разцвета и края на Възраждането ни, конституирането на българската Екзархия, освободителната руско – турска война, покрусата от Берлинския диктат от 1 юли 1878 г. и четиридесетгодишните усилия на младата ни държава, погребани с Ньойския мирен договор от 27 ноември 1919 г.

Read the rest of this entry »

Източна Европа вече не иска да е плоска

Някои страни от региона обръщат гръб на равния данък.  Дали модата на плоския данък не си отива? През изминалото десетилетие една след друга почти всички страни в Източна Европа го въведоха с цел да покажат преданост към пазарната икономика, да увеличат чуждестранните инвестиции, да преборят укриването на данъци, корупцията и да стимулират икономическата дейност.

Read the rest of this entry »

Георги Кьосеиванов

Gkioseivanov Георги Кьосеиванов се ражда в Пещера на 19 януари 1884 г. и   завършва право в Париж през 1905 г. Дипломатическата му кариера започва в Рим през 1912 г.Работи последователно в посолствата ни в Цариград  – 1913 – 1915 г., Берн –  1918 – 1920 г., Берлин – 1920 г., Париж 1923 – 1924 г. и Букурещ – през 1925 г.Той е български пълномощен министър в Атина през 1926 – 1931 г., Букурещ 1931 – 1933 г. и в Белград през 1933 – 1934 г.

Read the rest of this entry »

Пeтко Каравелов – демократ и принципен противник на социализма

petko-karavelov Представата за Петко Каравелов като политик и държавник е свързана най-вече с неговата ерудираност, честност, с борбения му темперамент при защита на либерално-демократичните начала на Търновската конституция и с умението му да увлича след себе си съмишленици, които (в по-голямата си част) го следват безрезервно, но и някои от тях , разочаровани и пренебрегнати, все пак го напускат, попълвайки редиците на поне още три партии в родния ни обществено-политически живот.

Read the rest of this entry »

Живот в служба на България

radev “Дадох ли нещо на България?” – тези последни думи на умиращия Симеон Радев най-точно и пълно разкриват както неговият характер, така и мисията му, с която е живял осемдесет и осем години. А тя е да служи на България – като журналист, художествен критик, историограф, дипломат, мемоарист и просто като пример – за нравственост и художествена мяра.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
June 2012
M T W T F S S
« May   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете