Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for November, 2012

Гоце-Гергов-Цацаров-Цветанов… масонски афери и прикриване на престъпления

Гоце-Гергов-Цацаров-Цветанов… масонски афери и прикриване на престъпления.  Обогатил ли се е Георги Гергов с помощта на своя брат по ложа Сотир Цацаров?  Годината е 2009. ГЕРБ току що са дошли на власт, със заявка да разчистят авгиевите обори на корупцията и зависимостите, наследени от Тройната коалиция.  В началото на ноември 2009 в МВР и при Главния прокурор постъпва сигнал от полицай от Икономическа полиция в Пловдив (входящ номер 188-59 / 04.11.09 г.)

Read the rest of this entry »

Германският в. "Ди Цайт" за потенциала на България

germ

Успелият в България германски предприемач Бертрам Ролман, който е и президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара.  В България човек се нуждае явно от много търпение – германският предприемач Бертрам Ролман знае това от собствен опит, пише в кореспонденция от София германският седмичник.  Образът, който Западът си е изградил за България, може да се сведе до следните понятия: изостаналост, роми, престъпност и корупция. България е най-бедната страна в ЕС – въпреки рекордно ниските й дългове, пише германският седмичник "Ди Цайт" (zeit.de).

Read the rest of this entry »

Славейков и Стамболов – между преклонението и ненавистта

STAMBOLOV Любопитни и противоречиви са взаимоотношенията между изтъкнатите ни културни и обществено-политически дейци Стефан Стамболов и Петко Р.Славейков. Те продължават близо четвърт век и са интересен лакмус за сложната и объркана родна действителност от края на 19 век. Връзката им протича хармонично до есента на 1886 г., след което настъпва охлаждане и неприязън.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 157

jabata На заседание на МС приели забрана за лов на мечки. Та премиерът използвал случая и дръпнал една лекция на министрите за особеностите на мечката. Интересно защо им дава тия познания, каква полза ще имат министрите, освен може би Нона и Миро… „Мечката, вика, е сигурно, че ако те гони, ще те хване. Спасение от мечката няма, нито можеш на високо да се качиш, нито да избягаш, тя се движи с 56-57 км в час.”

Read the rest of this entry »

ДА ПОГЛЕДНЕМ В ЛЯВО, НАПРЕД И В ЧУЖБИНА!

Думата „комунизъм” се превърна в мръсна дума, адекватна на псувня. Абсолютно логично и не без основание, разбира се. Точно както протестният антивот замени нормалния граждански вот на хората. Причините са големи като планини и дори сляп би ги видял, а ако не успее, просто ще се сблъска с тях. Бедата е повече от голяма, защото българските „комунисти” просто комунизираха или по-точно приватизираха голяма част от българския народ.

Read the rest of this entry »

Атанас Панайотов: СДС, единствената дясна партия, беше разбита от Петър Стоянов и Иван Костов. Заради една курва…

NASKO Потресен съм! Когато видях моят герой Магарешката Усмивка (Петър Стоянов) да цвили от телевизионния екран заедно с председателят на СДС и предложението му за този пост, бях като ударен с боздуган по главата! Гледам и не вярвам!!! Остави него, ами се спряга името и на Йордан Соколов… Вече не се съмнявам в нищо и в никого – в България народът е напълно полудял! Хората са откачили. Как могат да търпят тази поредна гавра? Време е не за сопи, а за автомати и гранатомети…

Read the rest of this entry »

България – 16 република на СССР – втори опит

todor-jivkov-2За първия опит за присъединяването на България към Съветския съюз знаем достатъчно.Както за пленума на Политбюро на ЦК на БКП от 31 юли 1963 г., на който се взема „историческото решение”, така и за писмото на Живков до Хрушчов от 4 декември с.г., в което е изявено желанието за „ по – нататъшното сближение и по – тясното свързване на икономиката на НР България с икономиката на Съветския съюз”.

Read the rest of this entry »

Анархистът Георги Константинов – Живот в Париж и 50 тома досие в ДС

Geor_Konst02Продължение…виж тук първа част – От взривения паметник на Сталин през затвора и бягството във Франция.  През юни 1963 година се явих на приемен изпит по математика. Вече беше премахнато задължението онази петорка да те одобрява, нямаше и формуляри (преди трябваше да се попълват формуляри със стотици въпроси за теб, за родителите ти, за близките).

Read the rest of this entry »

Българските вестници в понеделник

vestnik215 Въведените само преди година бонуси за най-добрите университети, които трябва да зависят от качеството на обучение и реализацията на студентите, вече се дават на всички от сърце, разкрива „Сега“. Според новите критерии, одобрени от кабинета, допълнителни пари се раздават на 29 от общо 37 държавни вуза – с 10 повече спрямо 2011 г.

Read the rest of this entry »

18 ноември 1989 г. – сивият цвят на комунизма

18nov1989_hora1aСофия от комунизма изглежда странно на черно-белите снимки. Кадрите от първия митинг на 18 ноември 1989 г. пред храма „Св. Александър Невски” показват в детайли какви са софиянци тогава. Макар и в слънчев ден, всичко е някак сиво, хората са облечени безцветно и мизерно… Дали е от черно-белите снимки?

Календар на публикуване
November 2012
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Търсете