Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for December, 2012

Из делниците на един луд 161

jabataНа заседание на МС зам.-министърът на образованието Петя Евтимова докладвала, че от 2010 г. досега са раздадени 9000 студентски кредита за над 32 млн. лева и с тях реално е подпомогнато обучението на студентите и докторантите.  Премиерът много се изкефил: “Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото, като ни питат: “Какво направихте за младите хора?”, виждаш колко – 32 млн. са много пари… Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди?”

Read the rest of this entry »

АЗ ПРЕБИВАХ И ЛЯХ КРЪВ ПРЕЗ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ПО ЗАПОВЕД НА ОНЕЗИ, КОИТО ЛИЧНО БОЙКО БОРИСОВ ПРОИЗВЕДЕ ПО-КЪСНО В ГЕНЕРАЛИ!

vazrod1Получихме указания от служител на Държавна сигурност да извършим арести по домовете на хората, да пребиваме същите, да им казваме да си ходят в Турция и че ако някой от тях се върне ще бъде убит!Да щадим само децата, никой друг! Пребивахме този, който намерихме скрит под легло, в гардероб…Не беше пощаден абсолютно никой. Около 30-40 души бяха натръшкани на земята с белезници, кръвта се лееше като река, счупени ръце,крака, глави,избите зъби

Read the rest of this entry »

Post-mortem

След "избора" на Сотир Цацаров за главен прокурор. Страх ме е. Ама съвсем истински. Страх ме е, че няма да мога да казвам това, което мисля, да пиша, това което мисля. Страх ме е, че повече никога няма да има Орлов мост, защото вас ще ви е страх. Страх ме е защото виждам съвсем ясно как милиционерският ботуш ще стъпи върху лицата ни.

Read the rest of this entry »

Български проект на Милен Врабевски и Джон Лоутън в тройката на американска класация

Джон Лоутън и Милен Врабевски Български проект на Милен Врабевски и Джон Лоутън в тройката на американска класация.   "Fairytale" – част от изцяло българския проект "The power of mind", се изкачи на трето място в американската музикалната класация за прогресив рок.

Read the rest of this entry »

За сбогом: Калата можеше "и тъжно, и смешно"

kalata

Загубата на великия Георги Калоянчев предизвика силно чувство на тъга у всички българи, а негови приятели и политически лидери изказаха своите най-искрени съболезнования към близките на актьора.  Големият български актьор Георги Калоянчев (вижте фотогалерия), наричан с обич от всички Калата, почина днес 26 дни преди да навърши 88 години.  Поклонението пред големия български актьор Георги Калоянчев – Калата ще бъде на 21 декември (петък), съобщиха от Сатиричния театър.  Ще можем да си вземем последно сбогом с бащата на сатиричния театър в петък от 12:00 ч. във фоайето на Държавния сатиричен театър "А. Константинов", ул. "Стефан Караджа" 26.  Кончината му предизвика силно чувство на тъга у всички българи, а негови приятели и политици на страната изказаха своите най-искрени съболезнования към близките на актьора.

Из делниците на един луд 160

jabata Минчо Спасов  вика, че прокуратурата е отказала да образува дело по случая „Мишо Бирата”, за който той я сезира лятоска. Основният аргумент на СГП бил, че туй, дето премиерът признал, че е казал въпросните думи, “изразява самокритичност към определено поведение”, а това не е “доказателство по смисъла на НПК”. Егати  двусмисления НПК… Ех, Брюкселе, Брюкселе… Ако знаеш какви лайна са в българската съдебна система, ката ден ще пишеш доклади… Не че като пишеш, голям келепир, де…

Read the rest of this entry »

Божидар Димитров: В Скопие всъщност не искат европейско членство

jidar1

В интервю за БНТ историкът Божидар Димитров разказа почти неизвестния у нас факт за извършения през 1944 г.  "чудовищен геноцид спрямо едни българи, които са живеели в онези земи".  Днешният управляващ политически елит в Скопие не желае Република Македония да влезе в Европейския съюз, заяви Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.  В интервю за БНТ (bnt.bg) историкът, популярен с твърдата си позиция по адрес на постоянната антибългарска политика на тамошните политици, обясни, че те не желаят присъединяване, за да не бъдат принудени да се подчиняват на европейските правни и етични стандарти.

Read the rest of this entry »

Нов капан за българите в чужбина: как да го избегнем?

mi_tr На 1 януари 2013 г. повечето българи в чужбина могат да се окажат длъжници на здравната каса – Капанът|Капанът ще щракне на 1 януари 2013 г., когато влиза в сила една промяна на Закона за здравното осигуряване, чиято цел е да направи повечето българи в чужбина длъжници на здравната каса. Става дума за прословутия член 40а, според който всеки българин в чужбина, дори да е напуснал България преди 1999 година, когато се създаде Националната здравноосигурителна каса, трябва да плати здравни осигуровки за целия период на отсъствието си от страната.

Read the rest of this entry »

"Българска следа" в нарушенията на ембаргото над Северна Корея

kim-chen-ir Руски бизнесмен: Севернокорейски застраховател имаше сметка в българска банка.

През 2003 г. севернокорейският лидер Ким Чен-Ир получава подарък от Хонконг – два денка натъпкани с 20 млн долара. Подаръкът е пратен от мениджерите на Корейската национална застрахователна компания (KNIC). "Скъпият лидер" и "Най-върховен генерал" е доволен и изпраща подаръци на семействата на мениджерите на KNIC – портокали, ябълки и DVD плейъри – пише  "Вашингтон Пост" на 18 юни 2009 г.

Read the rest of this entry »

Вазов и Стамболов

stambolov При своята изследователска работа в последните 10 години често се сблъсквах с техните съдби, с копнежите и амбициите им,  с  преплитането на техните пътищата.И това е неизбежно.Двамата са почти връстници – Вазов е по – голям от Стамболов с четири години, произхождат от търговски родове като Вазовият е безспорно по – заможният.И Вазов, и Стамболов не успяват да завършат средно образование, но това не им пречи да се утвърдят като  поети и спорни държавници.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
December 2012
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Търсете