Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for June, 2013

Петьо Блъсков: Цяла София знае, че протестите са организирани от „ТИПИНГ ПОЙНТ”…

„Политико-иконимическата група, която издигна Плевнелиев и Дянков, създава нова синьо-зелена партия с люспи от ГЕРБ. Протестите са политически и цяла София знае, че те се дирижират от една политикономическата група, която е архитект на провалилия се кабинет “Борисов”. Те дърпат конците задкулисно. Този протест от самото начало е политически и всичките опити да бъде опакован в розово или в топли полуромантични, полулигави дрешки, не издържат.

Read the rest of this entry »

Протест и патос

„Човек има правото на революция, сиреч правото да откаже покорство и да се опълчи срещу държавата, когато нейната тирания или безпомощност стане извънмерна и непоносима”… В далечната 1849 г. американският писател Хенри Дейвид Торо защитава правото на всеки гражданин да не изпълнява нарежданията на властимащите, ако те са несправедливи.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 184

jabata1 Олекна ни, братя и сестри. Камък ни падна от сърцето, голям камък. Ако Пеевски беше станал шеф на ДАНС, щеше да ни яде гъзът баница… Хич даже и не преувеличаваме. Когато напуснахме «Монитор» дебелото момче беше рекло на един колега да ни предаде, че в който и вестник да идем, той ще го купи и ще ни изгони и от там.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 183

jabata1 На днешния ден през 1871 г. в Браила излиза първият брой на „Дума на българските емигранти”. Ех, бай Ботев, да можеш да поизлезеш из гроба, па да видиш как след век и половина нищо не е мръднало… Пак турци, пак чорбаджии, пак кадията право седи, криво съди, раята пъшка под десятък, българските са емигранти и в родината си… Ако ни видиш днешното дередже, първо онази глупост, „Символ Верую…”, ще скъсаш.

Аферата „Тексим” 4 десетилетия по – късно

TEKSIM Надали някой от по – младото поколение е чувал нещо за този скандал, но през 60 – те години   той тресе управляващата българска върхушка, имайки трагични последици за част от участниците в него, обвинени и превърнати в изкупителни жертви.А всичко започва с най – добри намерения. В началото на 60 – те години на миналия век управляващата България БКП търси нов подход за развитие на икономиката ни.

Read the rest of this entry »

КЪДЕ СЕ СПОТАЙВА ПРЕДАТЕЛЯ СИДЕРОВ?

Наглоста на комунистите и турците в парламента премина всякакви граници! С потайното назначаване на мутро-олигарха Пеевски те се изгавриха с целия български народ. Целта бе да се смачка обикновения българин, да му се покаже кой държи сопата и, че тя ще играе по гърба на тези, които не приемат новия турско синьо – червен ред. Още от първите дни това „експертно” правителство направи повече гафове, отколкото всичките правителства за тези 23 години „демокрация”.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 182

jabata1 В събота беше 1-ви юни, Ден на детето. Децата, казват, били нашето бъдеще. Знаете ли защо го казват? Само за да си вдъхнат някаква надежда. И да отложат признанието за цялостния провал на нашето поколение. Едва ли го вярва някой. Никакво бъдеще не са ни децата. Ние сме тяхното бъдеще! Защото те ще станат такива, каквито сме и ние, няма от къде да видят друг пример. Които дадат отклонение от нормата, се изпращат в чужбина, да не ни развалят спокойствието…

Read the rest of this entry »

Обратното на обратното

jivkov „Ах, какъв нелогичен народ – през март крещя по улиците против статуквото, а само два месеца по-късно изненадващо потвърди статуквото!”  Само така изглежда. Изборите си бяха съвсем логични: през февруари народът излезе на улицата, за да излее гнева си  срещу партиите, а през май успешно ги ликвидира. Изборите възстановиха положението отпреди многопартийността, когато в България ръководна роля имаше една партия и това беше записано в чл. 1 на социалистическата конституция.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 181

jabata1 Орешарски вика: „Гарантирам, че ще направя всичко, което зависи от мен.” Браво, а случайно да знаеш колко ще зависи от теб? Не за друго, но ще ти напълнят правителството с партийни експерти… Местан си го каза в прав текст: „Експертността на кабинета не изключва партийната принадлежност… Политически стерилното лице е неестествено явление…”  В най-добрия случай нещата ще са по формулата експерт-партиец, експерт – партиец… Както например чуваме, че зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов щял да е вицепремиер без портфейл по социалната политика.

Read the rest of this entry »

ПРиМОЦИЯ ЗА БСП

Две баби се срещнаха на пазара. Баба Пена влачеше чанта на колелца, пълна с пакети брашно, а баба Ценка се бе изгърбила под тежестта на голяма торба с домати.  – Цене, къде ги мъкнеш толкоз домати? Да не храниш прасе за Коледа?
– Зимнина подготвям, сестрице! Сега, като дойдоха БСП и ДПС на власт, ни чака трета национална катастрофа. Знаеш как е при комунистите – инфлация, купони, глад!

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
June 2013
M T W T F S S
« May   Jul »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Търсете