Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for July, 2013

Ив. Кръстев в "Гардиън": Защо протестите в София се открояват от останалите в Европа

България е класически пример на всичко, което не е наред с демокрацията, но и учебникарски пример, че демокрацията си остава най-добрата ни надежда, пише политологът. Масовите протести в България може би са тест за националната демокрация, но в Европа те печелят официална подкрепа, коментира политологът Иван Кръстев в обширен материал, публикуван в рубриката "Коментарът е свободен" на британския в. "Гардиън".

Из делниците на един луд 188

jabata1 След ден драматични преговори ДКЕВР свали цената на тока за бита с 4,7%. „Напъна се планината и роди мишка”, коментира „Труд”. От една страна е баш така. Намалението е няма и 1 ст. на кВт/ч. При средна консумация 200 кВт/ч месечно на домакинство икономията е 2 лв. или два хляба.  Някой беше казал, че ако слушаш как кряка кокошката, ще помислиш, че е снесла планета, а не яйце. Та и червените така окрякаха въпросните два хляба. Но ако искаме да сме справедливи, трябва да кажем, че въпросът изобщо не стоеше много или малко.

Read the rest of this entry »

Дянков обяснява протестите у нас в "Уолстрийт джърнъл"

Новини

Протестиращите, на които е омръзнало да се чувстват като второкласни европейци, искат България да стане нормална държава, пише бившият финансов министър.  България е в заглавия на международните медии през последните дни, но не поради щастливи причини. От 45 дни всеки ден се провеждат протести срещу правителството, на които присъстват десетки хиляди, пише бившият финансови министър Симеон Дянков в "Уолстрийт джърнъл".

ПРОВАЛЪТ НА ПРОТЕСТА. КОЙ И СРЕЩУ КАКВО ОРГАНИЗИРА ПРОВОКАЦИИТЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА?

Президентът Росен Плевнелиев предреши изхода от 45-дневните протести. Издънката на “държавния глава”, който побърза да обяви пред американско издание, че е готов със следващото “служебно” правителство на кръга “Капитал”, е нищо повече от разкриване на картите и обявяване на война на легитимния кабинет на Пламен Орешарски. За година и половина ПРезидентът се проваля многократно и все при публични изяви, в които пръст имат най-вече неговите ПР-и – Мария Иванова и Ивет Добромирова.

Read the rest of this entry »

ЕКИП ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ

“Изключителните” управленски решения – брилянтни и облегнати на сериозен анализ на 40-я ден от протестите, доведоха до окървавяване на жълтите павета. Правителството на Орешарски бе избрано в атмосферата на крехко политическо и гражданско равновесие. Сърбалите попарата на Станишевото правителство граждани бяха насила натикани преди четири години в гербовите обятия. Максимата от трън – та на глог, се задейства циклично за чудещите се как да оцелеят българи.

Read the rest of this entry »

Мафията и олигархията си имат имена

pravdo-antimafia "Мафия" и "Oлигархия" не са само абстрактни понятия.  Преди време Биволъ компилира списък с имена на известни българи, които според американските дипломатически доклади, изтекли в сайта Уикилийкс, са замесени в противозаконна дейност. Те са забогатели от нея, но или са недосегаеми за правосъдието, или към тях не се прилага цялата строгост на закона. Това е привилегия, отличаваща ги от "простолюдието". Тези хора, поименно посочени в документи, които не са за публично ползване, формират уродливото образувание Държава-Мафия.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 187

jabata1 30 дни от началото на протеста. По повод юбилея  шествието поведе манекенката Таня Илиева, облечена като… Извинете, съблечена като Свободата от картината на Дьолакроа “Свободата води народа”. Като театър беше вълнуващо. Хората много ѝ ръкопляскаха.  Една пенсия от махалата, от групата на пилонджиите, ми каза, че когато сред хората пред НДК тръгнал слух, че на другия протест са пуснали голи п…, извинете, голи жени, защитниците на кабинета Орешарски до един се изнизали към площад „Независимост” да погледат.

Read the rest of this entry »

Обръщение към демократичната общност на България

  2013 година ще остане в новата история на България, като годината в която българските граждани въстанаха срещу захвата на държавата си от олигархията

  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, 2013 година ще остане в новата история на България, като годината в която българските граждани въстанаха срещу захвата на държавата си от олигархията и отрекоха правото на досегашните партии да осъществяват посредническата си политическа функция, като годината в която гражданите поставиха извънредно остро и категорично проблема за своето много по-пряко представителство, за своето непосредствено политическо участие в общите ни дела.

  България – страшна, грозна приказка!

  Вече има сериозни тенденции, че Румъния скоро ще се присъедини към Шенген, а България е възможно да стане първата държава, изхвърлена от Евросъюза! Това обаче едва ли учудва някого, още повече сегашното правителство на Орешарски. Пишман – премиерът бе посрещан навсякъде в Европа от стачкуващи срещу него българи зад граница / нещо, което никога не се е случвало в досегашната ни история /…

  Read the rest of this entry »

  УЕДНАКВЯВАНЕ

  В скромните си писания, непрекъснато пиша за бедите от бруталната глобализация и нейната икономическа есенция – неолиберализма. С мисълта, всички да осъзнаем коя е истинската опасност на съвремието ни. С времето всички грехове на тоталитаризма, в които Западът обвиняваше комунизма станаха присъщи нему, заради налаганата от него повсевместно по света „демокрация”.   Пръкналите се от всякъде фалшиви дисиденти говореха така, сякаш демокрацията е тяхна родина, а правата на човека техния народ. И загърбиха напълно понятия като нация, народ и родина.

  Read the rest of this entry »

  Календар на публикуване
  July 2013
  M T W T F S S
  « Jun   Aug »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
  Търсете