Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for August, 2013

Анатомия на заменките

tomalev_nikolovaКак се печелят милиони от държавни земи.  Томалев-Томалети-Томалевски и Ива Николова, кандидат на Синята Коалиция за частичните кметските избори в Габрово през 2010 г.  Лицето Божидар Томалев, известно също като Дарио Томалети, или Божидар Томалевски се изявява в политиката като шеф на партията "Другата България", претендираща да представлява българите в чужбина. От февруари месец той се вписва и в ново амплоа на "протестиращ". Последната му изява е на "протестиращ колаборационист", който ще участва в писането на нов изборен кодекс по покана на Мая Манолова.

Read the rest of this entry »

СВОБОДА, НО И СПРАВЕДЛИВОСТ!

  Провокиран съм от вчерашния постинг „Да бъдеш свободен” на съблогърката си Ани. Чудесно, като литературно есе върху свободата на емигранта ни зад граница, особено след третата чаша класно вино, както си признава. Но, и у нас след третата ракия, чувството за свобода и дори нирвана е не по-малко истинско. Но шегата настрана, защото темата за свободата и неразривно свързаната с нея, тази за справедливостта, са особено актуални в момента. Именно чувството за несвобода – личностна и икономическа е извела хората на улицата и прокудила цвета на нацията ни в чужбина.

Read the rest of this entry »

КУЧЕШКО „ЛЯВО” И „ДЯСНО”

Чувствителен съм на тема безстопанствени кучета. Дори написах цяла новела за тях. „Живот в кучкарника” се казва. В нея оприличих татковината ни на кучкарника /приюта за безстопанствени кучета/, който ръководих години наред. Вече две години тя е свободно в  мрежата и всеки може да я прочете, изписвайки заглавието и в Гуглето. И пред нашия вход, както навсякъде из града ни, се търкалят две от породата „улична – превъзходна”.

Read the rest of this entry »

“Бъдещето не принадлежи на всички” – интервю с Джордж Сорос

Soros2 Публикуваме едно изключително интересно интервю на известния финансов спекулант Джордж Сорос дадено за българското издание на “Форбс” във връзка със значителната роля, която според някой хора играят редица неправителствени структури  финансирани по негови проекти на настоящите протести в България: – Г-н Сорос искам първо да ви благодаря за това, че отделихте от вашето скъпоценно време за това интервю.

Read the rest of this entry »

Преди да тръгнете в чужбина

Летище София

Министерството на външните работи разпространи полезна информация за пътуващите в чужбина.   Август е периодът на големите летни отпуски, които мнозина избират да прекарат в чужбина. Министерството на външните работи разпространи днес полезна информация за пътуващите в чужбина.  С 6% са се увеличили пътуванията на българите извън страната през юни спрямо същия период на миналата година. Границата са преминали общо 383 000 сънародници, показват данните на Националния статистически институт.

Read the rest of this entry »

КАК НЯМАШЕ В ТОЗИ ЖИВОТ ЕДИН ПОРУЧИК ГАЛИЦИН?

КАК НЯМАШЕ В ТОЗИ ЖИВОТ ЕДИН ПОРУЧИК ГАЛИЦИН?
Да  знам поне, че го има.
А тук гъмжи от самозванци,
стиснали с потни пръсти колената на жените си,
разлигавени хайдути, които след петата чаша пеят на фалцет:
„Раздайте патроньй… Не падайте духом… Налейте вина…”
Те не са виждали куршум.
Нито някога биха стреляли.

Read the rest of this entry »

Два факта и няколко случайности

Иван Бедров

Сутрешният блок на най-голямата телевизия в страната – бТВ, спира за първи път в 13-годишната история на медията, пише Иван Бедров в коментар за "Дойче веле".  Тези дни се случиха две неща – да ги наречем условно Първи и Втори факт. Паралелно се случиха и други неща – да ги наречем условно Случайности. Разбира се, всички те нямат нищо, ама абсолютно нищо общо помежду си, пише Иван Бедров в коментар за "Дойче веле".

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 189

jabata1 Камен Алипиев, alias Кедъра, спортен журналист в БНТ, написал в профила си във Фейсбук: „Много ще се радвам, ако някой пусне една малка неутронка на Бузлуджа!”  Не знам защо точно „неутронка”. Едва ли го е грижа за „Чинията”, която и без това никой не ще. Явно е повлиян от популярното обяснение на Асан за разликата между неутронната бомба и управлението на БСП: „Неутронната бомба е едно оръжие, дето, като падне, ние изчезваме, а баницата остава.

Read the rest of this entry »

ВСИЧКО ЗА ЧИСТЕНЕ

Правителството на Орешарски за удивително кратко време, под натиска на уличните протести, успя да натвори толкова много безобразия, че после ще бъдат нужни години, за да се оправят нещата. Стотиците назначени политически марионетки / най-вече от ДПС /, са способни единствено и само на разсипия, кражба и разбиване на българската държавност. Всички са назначени без конкурс, много от тях са и без образование, да не говорим, че хал хабер си нямат за длъжността, на която са спуснати с парашут.

Read the rest of this entry »

Наши гастарбайтери мизерстват в Германия

nashi-gastarbaijteri В Германия собственици на негодни за ползване жилищни сгради извличат изгода от мизерията на източноевропейците, предаде Дойче веле.
Собствениците предлагат подслон на имигрантите абсурдно високи цени. Често в къщите се настаняват по над 100 души. Все повече българи и румънци се решават да напуснат родината и да търсят късмета си в Германия. От 2007 насам броят на германските градове, преживели масивен прилив на хора от тези части на Източна Европа, става все по-голям. След Берлин, Кьолн, Дортмунд и Кобленц дойде ред и на Манхайм.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
August 2013
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Търсете