Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for May, 2016

Из делниците на един луд 314

jabataДокъде бяхме стигнали миналия път? Май до любезния отказ на Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, който изтръгна въздишка на облекчение в средите на Борисов. Няма да се налага да обясняват защо не искат успешния им президент да повтори.  Плевнелиев вика, че се отказва от вота, но не и от политиката. Нямало да прави собствена партия, нито да се присъедини към вече съществуваща. "Ще действам независимо, принципно и надпартийно, както и досега."  С една дума ще си мисли, че прави политика, но всъщност ще прави нещо друго.

Из делниците на един луд 313

jabataВ изблик на гениалност Радан Кънев предложи Плевнелиев за общ кандидат на десните за президент. И понеже за изблиците е характерна известна прибързаност, та не успял да го попита желае ли подобна чест. Плевнелиев се обиди: „Поведението на ДСБ е недостойно и в дъното на това се вижда старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов”. Read the rest of this entry »

МИРИЗМАТА НА МЪРША

– Аз не разбирам нищо от политика! – откровено признаваше Наско – бръснаря и убедено продължаваше – Затова трябва да се кандидатирам за президент на държавата!
– Алооооо, Наско! Спри се! – реагираше клиента, седнал на бръснарския стол – Тези, дето уж разбираха от политика, виж до къде ни докараха, а ти ……!
– Хасъл, де! Ние затова сме на тоя хал! Щото разни шушумиги се набутаха за президенти, а ние сърбахме попарата после!

Read the rest of this entry »

СЮНЕТ НА МОЗЪКА…

clip_image002

Премахването на препуциума на главичката на мъжкия полов член има сакрално значение за две от основните монотеистични религии – юдаизма и исляма. Въпреки, че не е упоменато в Корана, то е посочено в Хадит. В Турция и Централна Азия това е пищен церемониал. Няма точно определена възраст, но е прието момченцата да бъдат обрязани към 7 до 10 година. Ритуала се нарича СЮНЕТ. В Новия Завет Апостол Павел казва, че този, който се обреже, няма полза от Христа – в смисъл, че „Христос е поел това бреме и изпълнил закона на Мойсей.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 312

jabataОт старите хора съм чувал, че изпадне ли буквата „р” от името на месеца, вече идва лятото. И ето, вече е май, ама май не е лято. Но, дето викахме през развития социализъм, да правят каквото щат. Яд ме е, че ни губят времето по всички линии.  Ама как пък ще се падне 9-ти май, двойният празник, да е баш понеделник! Обаче ще празнуваме, няма как. През целия си досегашен живот не сме оставили празник неотпразнуван, та тепърва няма да правим прецедент. Read the rest of this entry »

Едуард Сноудън: правителствата искат да да снижат нашето достойнство до нивото на маркирани животни

snowden"С тази разлика, че самите ние плащаме за следящите устройства, които държим в джобовете си".  Едуард Сноудън написа увода в новата книга The Assasination Complex на Глен Грийнуълд и активистите от проекта The Intercept. Книгата се базира на секретни документи и разказва за безпилотните летателни апарати на ЦРУ, които в режим на отдалечен достъп унищожават стотици терористи и мирни жители. Документите за тези дрони са предоставени от неизвестен информатор.

Read the rest of this entry »

Новото нормално

Vlado3Едно ново понятие обикаля из света. „Новото нормално“ бе доскоро малко познат термин, известен на малцина, занимаващи се с китайската икономика. През последните години обаче той постепенно придоби популярност и вече може да бъде чут от най-различни посоки и по най-различни поводи. Използват го все повече европейци, все повече азиатци извън самия Китай, политици и експерти, икономисти и политолози. Този възникващ консенсус за описанието на света около нас е доста любопитен, най-малкото защото кризата от 2008 година бе първоначално интерпретирана и назовавана по различен начин в отделните части на света.

Read the rest of this entry »

БЪЛГАРИНЪТ – „МЕНИДЖЪР” ПО УПРАВЛЕНИЕ НА ОПАДЪЦИТЕ

clip_image002

Имам удоволствието да живея в хубавия кв. „Левски” във Варна срещу околовръстния път, над който се простира зелена вилна зона, чак до върха на Франгенското плато. Но, има нещо, което постоянно ме вкисва. Точно срещу блока ни са заградени два обширни парцела, стопанисвани от фирми за приемане на вторични суровини, всъщност отпадъците от бита.

Read the rest of this entry »

Секретни документи показаха мизерията на САЩ, които искат да поробят Европа

ttipДнес „Грийнпийс“-Холандия публикува секретни документи от преговорите за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между САЩ и ЕС, съобщиха от организацията.  Документите вече са достъпни за всеки на сайта www.ttip-leaks.org, „защото демокрацията се нуждае от прозрачност“.  „Тези документи изясняват мащаба и обхвата на търговията, която се изисква от гражданите на САЩ и на ЕС в гонитбата на корпоративни печалби. Време е преговорите да спрат и дебатът да започне“, заявяват от „Грийнпийс“.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 311

jabataПочна се страстната седмица. Всеки ден е велик! Как да работиш и да го скверниш?! От друга страна пък, не бива и да пиеш, пости са. Като не можеш да пиеш, по-добре да работиш, не ли? Но мисля, че винце може. Казано е: „Който не вкуси от тялото ми и не пие от кръвта ми, та да стане едно с мене и аз с него, няма да познае спасението.” Ако трябва да сме точни, пръв го е казал Заратустра от името на бог Мирта. Заратустра е бил пророк. Бил е убит в храма от враговете си. Умирайки им рекъл: „Нека Бог ви прости, както и аз ви прощавам!” Нищо ново под слънцето е било валидно и преди два милениума…

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
May 2016
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Търсете