Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Archive for September, 2016

МОЯТ РАЗГОВОР С БОЙКО БОРИСОВ

– Слушай, Боко! Не се обръщам с официалната форма , нито те наричам господин, генерал, премиер или друго, просто защото не заслужаваш! За мен ти си Боко ….. и натам да не продължавам! Не те уважавам и не смятам, че представляваш народа или правителството. За мен ти си представител на мутрите в тази държава!

– ……………..

– Защото си много ниска топка, за да заемаш какъвто и да било държавен пост! Ти си елементарен подражател, нещо като папагал в човешки вид!

Read the rest of this entry »

Българският срам между страха и раболепието

Говорим си с едни приятели колко ни е срам от случая „Бююк“. Ама толкова ни е срам, че чак не ни се приказва. За пръв път не спорим, единодушни сме, че става дума за позор…  Седим си ние, отпиваме студено бяло вино на прохладната тераса и само чат-пат някой се обажда. „Ако трябвало, на всичките щели да им вземат главите, за да сме добре с Ердоган“, процежда уморено домакинът.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 320

jabataГовори се, че правителството възнамерявало да откаже подкрепата си за кандидатурата на Бокова за шеф на ООН и да издигне Сталинка. Рано-рано в понеделник Бъчварова припка в студиото да отрича: „Нямам информация за това, че кабинетът ще обсъжда смяна на кандидатурата на Бокова с тази на Кристалина Георгиева”. Но за всеки случай подготви почвата. Представянето на Бокова не било убедително и не може „да се разчита на окончателно добро решение”.

Read the rest of this entry »

Тръмпология

Ако провалът да бъде предвидена последната глобална криза бе тежък удар по авторитета на икономистите, то успехът на Доналд Тръмп заплашва да се превърне в еквивалента за политолозите. По техните анализи и предвиждания той не трябваше да е възможен като кандидат на републиканците, още по-малко като евентуален президент. По силата на отиващ си консенсус той отдавна трябваше да е част от американската политическа история, а не актуален претендент с упорита подкрепа. Този консенсус твърдеше, че кандидат без биография, без смислени позиции по ключови въпроси, без подкрепа вътре в самата партия и с твърде фриволно и хаотично поведение няма електорално бъдеще.

Read the rest of this entry »

ФАТАЛНАТА САМОНАДЕЯНОСТ НА НЕОЛИБЕРАЛИЗМА

clip_image002

От античността и до днес в много части на света, все още има недоверие на хората спрямо търговията, не само като различна от материалното производство, но и като подозрителна, низша, нечестна и достойна за презрение дейност. През цялата история на човечеството търговците са били обект на всеобщо презрение и морални упреци, като за хора, купуващи евтино и продаващи скъпо и в основата си нечестни.

Read the rest of this entry »

МИЛИЦИОНЕРСКИ ФАНТАЗИИ

clip_image002

Хм, хм…От скромен труженик на брачния секс, постепенно узрях до разбирач и теоретик по въпросите и на проституцията. Но, за това причините са многобройните ми и непосредствени контакти с нея по време на дългите нощни дежурства из полицейските управления и участъци и анализа на данните, при обобщаване на богатата статистика за морската ни столица през последните години на службата ми в МВР.

Read the rest of this entry »

ОТРОВНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЗИК

Когато думите изгубят значението си, хората ще загубят свободата си – Конфуций

clip_image002

Нарастващите взаимотношения и смесване на народите би трябвало не само да отвори очите на хората, но и да развърже езиците им. Овладяването на езиците е принудило хората да размишляват върху различните значения на ключовите думи, дори само за да избегнат обиждането на домакините, или погрешно тълкуване, при взаимоотношения на размяна и запознаване с нови, различни възгледи по най-основните въпроси.

Read the rest of this entry »

СВЕТЪТ НА КРЪСТОПЪТ

clip_image002

Човекът е продукт на естествената еволюция и част от природата, но в същото време е надарен с разум и съзнание, с което я превъзхожда. С факта на човешкото битие животът му задава въпроса – как да преодолее пропастта между него самия и обкръжаващия го свят, за да постигне единство и тъждественост с него. Всички въпроси на съществуването ни се разпадат на две основни категории.

Read the rest of this entry »

Из делниците на един луд 319

jabataГоляма драма с пожара в тютюневите складове в Пловдив. Всякакви хипотези се изказаха. Основната, но не единствена, по която работи прокуратурата, е, че на един клошар му станало студено и запалил огън. И всичките складове пламнали отведнъж. Тази хипотеза има някои пренебрежими слабости. Като например защо при 31 градуса навън някой ще се грее на огън. А защо не? Леко издиша и откъде мотив. Но мотивът не е задължителен! Нима Нерон е имал мотив да подпали Рим? Не, за кеф го е направил.

Read the rest of this entry »

Календар на публикуване
September 2016
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Търсете