Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Как се подменя историческата памет?

bgМислите, че е трудно? Въобще не се заблуждавайте, няма нищо по-лесно от това. Трябва ви само едно нещо – власт, и проблемът ви е решен. Искате да подмените историческата памет, да смените националното самосъзнание на хората, да измислите нова история и да създавате нови народи? Нямате проблем. Само използвайте властта си да мачкате и да тъпчете народът си до пълното му оскотяване и резултатът ви е в кърпа вързан.

Ето, само преди няколко дни беше 3 март, националният празник на България. На тази дата ние българите отбелязваме своето Освобождение от турско робство, дошло с помощта на Русия. Това, в най-общи линии, би трябвало да бъде съобщено по всяка една медия у нас. Да, обаче не стана. Първо, през последните години започна същинска война срещу терминът „робство“, с който наричаме петте века на непрекъснат геноцид и варварска тирания от страна на турците. Не било робство, било съжителство, българите били свободни, били пътували свободно, имали всички права, строели църкви и забогатявали на гърба на турците. С една дума – робство няма, има ориенталска идилия. Второ, не само че не е робство, ами не е и турско. Османско било, пък турците нямали нищо общо с Османската империя, съответно и с османците. Така че турците нямат нищо общо с петте века робство, пардон, съжителство. На трето място, понеже няма робство, няма и освобождение. Напротив, има една завоевателна Руско-турска война, която руснаците започнали с цел да ни поробят и да създадат Задунайска губерния. От друга страна в самата война почти не се бият руснаци. Бият се финландци, украинци, белоруси, румънци, напоследък почнаха да се бият сърби, черногорци, грузинци, дори един японски самурай в обсадата на Плевен. Най-вече обаче се бият българи, руснаци почти няма. Тези, които се пишат за руснаци, всъщност са волжки българи. Оказва се, че 3 март е черна дата в историята ни, защото прекъсва насила кротката ни хармония с Османската империя, и добре, че Англия, Германия и другите изначално приятелски на българския народ европейски сили свикаха Берлинския конгрес, та поне отчасти да поправят стореното. С общи усилия европейците успяват да върнат половин България на султана, та поне Македония и Тракия да продължат да рахатясват под благата опека на благородната османска власт.

За съжаление, това е реалността от 3 март 2016 г. Празникът за пореден път се превърна в поле за изява на най-гнусни русофоби и българомразци, които оплюха и обругаха всичко българско и руско на този ден. Не е за вярване, но цял ден почти всички медии повтаряха как това бил празникът на Освобождението, без да казват нито от кого сме се освободили, нито кой ни е освободил. Не вярвате? Вижте изявлението на американския гражданин Даниел Митов, по съвместителство и български министър на външните работи. Нито дума за Турция, нито дума за Русия. С тази тенденция вероятно скоро предстои да бъде заличен и самият празник. Защото има още нещо много важно – всяка година на 3 март започва „дискусия“ – това ли да бъде националният ни празник. Тъй като, според русофобите и еничарите, той разделял българите, насаждал омраза и най-важното, забележете – бил „спорен“.

Щом 138 години след 3 март 1878 г. нашето Освобождение от турско робство е спорно, това означава, че или българското общество е загубило историческата си памет, или просто то вече не е българско. Слава богу, и двете неща не са верни все още. Тази година на Шипка се изкачиха почти 100 000 българи и със самото си присъствие показаха, че ценят свободата си и тачат освободителите си. Нещо повече, мощните освирквания на целият помиярски, пардон, политически елит от страна на събралите се българи, дадоха финална и ясна оценка за мнението им за струпалите се на официалната трибуна политици.

Но пропагандата не спира. Затова, ако продължава така, не е далеч времето, когато ще вземе връх. Който се съмнява, нека погледне Македония. Там само за няколко десетилетия сърбите създадоха от местните българи една ГМО „македонска“ нация, която въпреки липсата на история, език и култура се оказа учудващо успешен, за съжаление, антибългарски проект. По подобен начин французите превърнаха немците в Елзас в „елзасци“, болшевиките превърнаха малорусите в „украинци“ и т. н.

Историческата памет е имунната система на народа. Без нея той се превръща в аморфна биомаса, податлива на всякакви влияния. Затова и войната срещу българската историческа памет е толкова силна – щом се заличи и подмени тя, ще се заличи и българският народ. Затова не трябва да го допускаме и затова не трябва да прощаваме на националните предатели. И без това стават само за тор, когато му дойде времето, трябва да им предоставим тази възможност.

Или ние българите, или те.

автор: Костадин Костадинов

Leave a Reply

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете