Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

Из делниците на един луд 317

jabataПрогнозата на правителството за развитието на икономиката до 2019 г. и свързаните с нея разчети за приходите и разходите страдат от сериозни недостатъци, констатира новосформираният фискален съвет в първото си публично становище. Анализите на МФ не оценявали в достатъчна степен външните рискове. Планираните приходи не били амбициозни, а разходите били нереалистично ниски. Кабинетът не залагал на структурни реформи за подобряване на публичните финанси, а разчитал на номиналния ръст на икономиката.

Оставам с впечатление, че членовете на фискалния съвет са очаквали друго и са малко разочаровани. Даже не малко. И защо са очаквали друго? Само едно бегло запознанство, например по снимка, с финансовия министър е достатъчно да приземи и най-претенциозните очаквания. Дори и да не намесваме началника му. Спомняме си го още от предизборните дебати през 2009 г. Изявата му тогава много ни впечатли и си казахме: „Ако тоя стане министър, ще ни яде гъзът баница!” (Когато разговарям с мен си, си позволявам малко повече свобода в изказа.) Никога не изказвайте на глас страховете си, защото съдбата подслушва и веднага ще ви ги сервира.

Спомням си навремето като ни събраха всички първокурсници в Университета преди първата бригада. В 65 аудитория беше. На реда пред мен се курдисаха три кикимори, гримирани, с маникюри, шапки. Даже капели, не шапки. Едната от тях се кълчеше малко повече от другите… И тогава си рекох: „Да пази Господ, да ми се падне некоя такава. Щото те се падат, не се заблуждавайте, че ги избираме. И познайте какво стана по-нататък. Точно така. Но не се оказа чак толкова страшно…

„Труд”: Илияна Йотова: „Ако е забранено на посланик Нейнски да говори, Даниел Митов да даде оставка.”
Къде живее тая госпожа, бе?! Че те на преподавателите в СУ забраниха да говорят, дето, каквото и да кажат, никаква вреда не могат да нанесат, та ще разрешат на посланик да споделя обърканите си мисли за страна в ситуация на военен преврат! В четвъртък премиерът ще каже: „Ние сме в един петоъгълник в момента, по-сложен от Бермудския.” И в тоя сложен петоъгълник, ексик олсун и Надето да се намеси. Ако зависеше от нас лично, на нея щеше да ѝ е забранено изобщо да говори. Да ходи по коктейли, да се усмихва и да показва красивата си главица, или каквото там е останало. Но устата затворена!

За опита за преврат в Турция нищо не мога да кажа, освен, че рядко се среща толкова удобен опит за преврат. Направо като отговор на молитва. За късмет управляващите разполагали и с пълен списък на поддръжниците на метежа и начаса ги изловиха, уволниха и т.н…
Не са прави тези, които казват, че Ердоган лично си го е спретнал превратчето. Не, той само го контролираше. Турското разузнаване не е като българското, за да се заблуждаваме, че може да проспи такова нещо. Самият Ердоган определи преврата като „дар от бога”. Но последвалите действия показаха, че и той си е пуснал фиша, не е чакал само на Аллаха.

Превратът ме накара да се замисля сериозно за това, което навремето наричахме „ролята на народните маси в историята”. Ами не е еднозначна тая роля, никак не е еднозначна. Като демократ повече не мога да кажа.
Всъщност, понякога си мисля, че не съм чак такъв демократ, за какъвто се мисля. Чета например какво казала Беновска и ми хрумва, че заради свободата на словото някои журналисти трябва да бъдат забранени. А това не може да е демократично, не ли?

Ето думите на Беновска, пък вие решете. Цитатът е малко по-дълъг, но не исках да нарушавам самобитната му гастрономическа образност: „За 2 дни в света се случиха 2 изключително знакови събития – опит за военен преврат в Турция и жестока касапница в Ница. Болезнен е вече въпросът: Какво трябва да предприеме България? България е най-стабилната държава на Балканите. Е, кой тогава да поеме кормилото в региона?! Така че : Г-н Борисов, напуснете вмирисаната на пържено кухня на българската политика. Вдигнете очи и вижте какво става отвъд есенните ни стремежи, дали, да забъркаме в туршия мляна лютеница от чушки и домати, или да превърнем президентските избори в постен гювеч. Влезте в голямата игра. Изискайте от ЕС, САЩ и Русия отговорна геополитическа позиция, финансов ресурс и права. Предложете решение за намаляване на напрежението на Балканите. И мъжки застанете начело на процесите…”

За съжаление авторката е пропуснала да обясни как се влиза в голямата игра с дребни тарикатлъци?! За голямата игра се иска акъл и дупе…
Всъщност, нека си пише. Пази ме, Господи, от приятелите… Но предлагам поне между нас си да не я наричаме журналистка. Такива като Беновска ме вкарват в необратима криза на професионалния идентитет.

Вторник, 19 юли – Радан вика по телевизора: „По въпроса за НАТО ние имаме двама министри, които наистина защитават българския национален интерес. И един премиер, който подрива усилията им… Нашата сигурност е в НАТО…”

И премиерът веднага се сетил кои са министрите – външният и военният. И ги строи и ги постави пред невъзможен избор: „Аз, рекъл, евроатлантик ли съм, или лукова глава?” И аз да бях на тяхно място, и аз нямаше да се реша да му кажа истината. И те били принудени да се отрекат от Радан.

„Вътрешният министър Бъчварова обмени опит как се пази американско-мексиканската граница в граничен сектор Ел Пасо,Тексас. МВР шефът вече се срещна и с директора на ФБР Джеймс Коуми, предстои да се види и с шефа на ДЕА Чък Розенбърг.”

Понеже това го пише в „Сега”, та допускам, че повечето работи са верни. Но с обмяната на опит ми се струва малко пресилено. Да кажеш, че Бъчварова обменя опит, е равносилно на това да кажеш, че Цветанов обменя мисли. Не ли? Към момента сделката изглежда малко фючърсна с падеж евентуално в края на мандата. Подозирам, че приемащата страна е била снизходителна. Те многократно са приемали Цветанов и след него Бъчварова ще им се стори направо… Поне ще им се стори нормална.

Ердоган подпука интелигенцията. Хиляди учители и ректори са уволнени, на учените е забранено да напускат страната. Преди това бяха съдии и прокурори, журналисти… Не знам докъде смята да стигне в атаката си към интелигенцията. Знам докъде се е стигало. Например червените кхмери са разстрелвали всеки, който говори чужд език, чете книги, или носи очила. Ликвидирали де що има грамотен камбоджанец, 1.5-2 млн. от общо 7,5 млн. души население. През 1966 година, в разгара на Великата пролетарска културна революция, Салот Сар, известен като Пол Пот, посещава Пекин.  Много му харесват идеите на Мао за централната роля на селяните в управлението и решава да създаде и в Камбоджа нация от селяни.

Та казвам, че Ердоган е тръгнал по този насилствен път. Но той рядко е успешен. Времената са други. Днес селяните могат да дойдат на власт по напълно демократичен начин. Мога дори примери да дам, но не искам.

Слави Трифонов се похвали, че TNS opinion, ръководена от Марчела Абрашева, човек на Сънчо Стойчев и Андрей Лайчев, дала на една бъдеща шоуменска партия 41%, а на ГЕРБ само 25%.

За да се коментира едно социологическо изследване, трябва да се познава методиката. Не я познаваме, щото е нещо ново. Но така като гледаме, Кънчовците са открили социологическото Perpetuum mobile. Изследват доколко е вероятно да гласувате за вероятна партия. Некои несоциолози веднага се хванаха за сухите числа. Общият сбор от резултатите на всички партии правел 116%.  Ами именно, де, това е иновацията. Да има за всички по много. Ограничиш ли се до стотях процента, трябва да вземеш от един, за да дадеш на друг. Обаче като му вземеш, той пищи.  А като го няма това ограничение, можеш да дадеш всекиму според заслуженото.

Социологията се развива и не сме ние този, дето ще туря прът в колелото на прогреса. Ако бяхме злопаметен като слон, щяхме да напомним как Лайчев си скубеше косата и си късаше ризата в ефир по повод шарлатаниите на Мира Янова. Но ние не сме.

Като споменах слона… Знаете ли откъде идва легендата за неговата отмъстителност? Във Византия некой си Север имал слон. Обаче един сарафин натопил Север и свидетелствал в съда срещу него. Север бил вкаран в затвора, където умрял. Минали години, 20 години. На едно шествие слонът познал сарафина сред уличната тълпа, грабнал го с хобота си и го стъпкал. Разследванията установили, че този сараф бил крадец и лъжесвидетел. И затова в чест на слона, който раздал правосъдие, срещу главния вход на хиподрума била сложена статуя, на която той бил изобразен, заедно със стопанина си, седнал на врата му. Надписът гласял: „Отмъщението няма да се размине.”

„Много хора, пострадали несправедливо по вина на отделни лица или на обществото, намират утеха в този девиз на слона”, пише Робърт Грейвс във „Велизарий”.

Е, отмъщение е крайна дума, може да се замени с възмездие, а най-добре с правосъдие. Но, докато чакаме правосъдието, можем да турим една статуя, където да ходим да си пореваваме, като ни докривее.

Сряда, 20 юли – БЛИЦ: „Икономист с изненадващо смела прогноза за финансовото състояние на България.” Познавам го този „икономист” и „професор”. Няма какво да го спре да дава смели прогнози. Още повече, че не е нито икономист, нито пък професор. Божидар Попов му е името и преди 2 години, когато обяснихме кой е и какъв е, малоумниците от БЛИЦ най-безцеремонно ни преписаха. Но сега явно някой новопостъпил малоумник е решил да удари новинарския джакпот.

Та този мошеник Божидар Попов се представя като трето поколение юрист, защитил дисертация в АН на Украйна и във Всесъюзната академия по външна търговия в Москва… Като се разрових се оказа, че е лежал няколко пъти в Софийския затвор, включително и за педофилия, въдворяван за лечение в СБАЛ “Свети Наум” с диагноза “кверулантна психопатия”. Обаче обикаля медиите и разказва небивалици за своя програма НООТУНС, която щяла да донесе на страната ни икономически ефект от над $73 млрд., а в световен мащаб – над $9000 млрд. И журналистите мигат на парцали… След тези разкрития мошеникът се скри за известно време, но миналата седмица пак даде пресконференция в пресклуба на БТА във В. Търново, вчера и в Стара Загора и тъпите журналисти пак го отразяват.

„Професор” Божидар Попов
Пък по националната телевизия, в предаването на Георги Любенов „Денят започва с…” показват направо сериал с друг шарлатанин – проф. Стамен Стаменов, председател на Асоциация „Феномени”. Атлантите дошли от Марс, Луната била куха и е базова структура на извънземните цивилизации, 220 хил. на брой. Земята също била куха и вътре живеели няколко извънземни цивилизации. Некои от тия цивилизации били много красиви, блондинки естествено: „Ако, прави професорът скомина на водещия, ви цъфне тука една плеядеанка, направо очите ви ще излезат …”

През 90-те години в Атлантическия океан са се появили живи пътници на „Титаник”, 80 г. след потъването му, на същата възраст, със същата си физиономия, даже едно бебе с пояс, на който пишело „Титаник”…
Какво ще кажете, а? Много яко!
Естествено, няма такъв професор. Базата данни на ВАК не е чувала за него. Колегата Деян Божидаров напомни, че Стамен Стаменов е участвал в “Америка търси талант”. Вярно е, можете да го видите в Youtube. Там се представяше като единственият човек в света, който може да свири на собствените си зъби”!

Дерзай Любенов! Покани и проф. Божидар Попов! И после ще се питаме защо има толкова шарлатани в политиката.

Руските “Ведомости” съобщават, че по данни на „ Левада-център” 25% от гражданите на Русия се били замисляли, а 19% били готови да емигрират от Русия и да се установят трайно извън пределите на родината. В сравнение с м.г. броят на желаещите да емигрират се е увеличил със 7%. Те разбира се ще продължат да обичат Русия. Ако сте забелязали, обичта към Русия е обратно пропорционална на разстоянието. И с българските русофили е така. Например моят млад колега и приятел Йордан Мичев от няколко години е в Англия и оттам обича Русия. Имам познати, които пък са избрали Париж да русофилстват. Сега, като се замисля, нямам нито един, който русофилства от Москва.

Неправилно е устроен човекът. Може да обича само работи, които не познава. Опознае ли ги, престава да ги обича. В нашия край има едно село Ветрендол. Там, ако почнеш да русофилстваш в Салаша (местната кръчма, където се събират само мъже), ще ти бият и сенкята. И знаете ли защо? Ветрендол е може би първенец в страната по бракове с рускини. Щото масово ходеха да се правят на дървосекачи в Коми. Та казвам че има много пътища към познанието. Ветрендолци са избрали най-трудния.

Четвъртък, 21 юли – Правната комисия в НС отказала да включи в проекта за изменения в Закона за съдебната власт условието за несъвместимост на  магистратската длъжност с членуването в тайни общества. Министър Захариева се опитала да противодейства и предложила да се запише, че „участието в персонифицирани или неперсонифицирани организации с непублични правила или процедури засяга независимостта на магистратите”. Но депутатите ѝ отговорили, че това е тъпо. И то наистина е тъпо. И така съдии, следователи, прокурори ще могат да членуват в масонските ложи и други тайни организации. Да продължат да членуват, де… По този повод бившият Христо Иванов запали моторетката във Фейсбук. „Парламентът се е напълнил с безименни законодателни магураджии и трафиканти, които сменят толкова формации, спонсори, позиции, че практически стават неуловими за общественото мнение… една бозава шаячна маса… Обединени са и са силни, но за пълнота на този парламентарен модел, на фасадата на Събранието трябва да се запише: „Пачавра леке не хваща”.

Напълно сме съгласен. Още повече, че туй ни е едно от любимите „малки селски лафчета”. От пазарджишко сме си го донесъл. Та може и от нас да го е взел, но може и опосредствано, през Кристиян Таков. Което ни кара да сме горд, че и ние сме дал нещо в борбата за съдебна реформа. Важното е да се ползва точно по предназначение.

Има една степен на омазване, която нашият народен избраник вече е задминал, отвъд която каквато и свинщина да направи, никой няма да се учуди. Десетината процента рейтинг на събранието са доказателство. Та си мисля дали не трябва да поставим въпроса да се махне това „народно” пред събрание. Щото така излиза, че и ние сме като тях. А ние не сме. Или бъркам. Рядко бъркам, но в случая е възможно…

Между другото, слона може пред събранието да го турим. Дали ще викаме под опашката на Коня, или под опашката на слона, все тая…

“Ню Йорк таймс” пише, че републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп заявил, че ако стане президент на САЩ, може да не гарантира отбраната на съюзниците от НАТО в случай на нападение. „Най-напред, рекъл, ще погледна какъв е техният принос към алианса.”

И като го погледне, смятайте, че сме изпаднали от списъка. Щото ние все се каним да дадем някой принос, но дали парите не ни стигат, дали времето, все не даваме.

Петък, 22 юли – Айде чао, че отивам да ловя покемони. Набелязал съм си едно място, дето е бъкано. Но няма да ви кажа, че ще ми ги изловите. Оня ден в парка на Военна академия едно бабе ми го отмъкна буквално из ръцете. От къде се взе такова чевръсто бабе?! Пък друго едно бабе ми каза, че трябва да внимавам, щото покемоните пренасяли зика. Не знам дали е верно, но, че трябва да се внимава, трябва. И знаете ли какво? В никакъв случай не търсете покемони в къщи! Един намерил гадината скрита в гардероба в спалнята. И била чисто гола, представяте ли си?! Мисля, че това е първият случай на пребит покемон.

Установих, че има добри и не толкова добри покемони. Вчера един във „Фантастико”, честно, не ви лъжа, ме отведе на щанда с уиски и се скри зад една бутилка Джони Пешеходеца. И се наложи да взема бутилката, за да го хвана. Късмет, че беше на промоция.

Пенсиите, ловът на покемони е точно като за хора, дето немат друга работа. Така, де, вместо да зяпате по шпионките кой къде, какво и с кого…

Снимка Хр. Комарницки, в. „Сега”
Абе, да ви питам, дишате ли холотропно! И защо не дишате? Щото сте прости, затова! При обикновеното дишане човек ползва едва 20-30% от капацитета на белите си дробове. А ако дишате дълбоко може да излекувате всички болести. Така бил рекъл Дънов: „Всички болести и неразположения се лекуват с дълбоко и съзнателно дишане.” И, което е дори по-важно за третата и последна възраст, дълбокото дишане решавало и психически проблеми.

Предполагам, че дълбокото дишане помага много и в жегите. В смисъл, че организмът се охлажда. Даже съм сигурен. Ако помните запорожците нямаха водно охлаждане, а бяха конструирани да се охлаждат само с въздух.
Но да ви предупредя. Внимавайте и дишайте дълбоко, а не тежко. Щото хората са подозрителни и свързват тежкото дишане със смешните движения. А, както сме ви казвал многократно, от една възраст нататък смешните движения се превръщат в комични…

http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-18-22-%D1%8E%D0%BB%D0%B8

Leave a Reply

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете