Блог на Земеделско Знаме

Trimata_MZNS

    През 2004г. започна излизането на първото издание на Земеделско знаме по  Интернет.   Целта на това издание е да продължава моралните завети, оставени от нашите водачи – Александър Стамболийски, Никола Петков , Г.М. Димитров, както и моралните задължения който имаме към всички смели българи, загинали за свободата на родината.  Целта ни е да ви предаваме истините, за това което е било и това което става днес на политическата сцена в България.
Ние получихме подкрепата нa много земеделци и българи от други партии,  които ни изпращаха статии за различните ни рубрики, с което ние имаме една доста богата база на материяли, исторически снимки и важни доцументи, с което ние се озовахме на едно от най-добрите места на исторически страници на Интернет.  Доказателство за успеха ни днес са и множество статистически данни, сочещи ни на едно от първите места по популярност, в категорията исторически новини.
Този важен исторически интернет  вестник  ще продължи да радва българите по света, който искат да знаят истината за някои  исторически събития, които българската преса и правителство по една или друга причина не публикуват.
За сега ние сме един от най-четените български страници на интернет и смятаме да продължаваме така и  за в бъдеще.  Ние имаме посетители от всички континенти по света, като най-голямата ни популярност е в България, САЩ и много други страни в Европа.
Ние приканваме всеки който иска да  пише статии или води рубрика, да се свърже с нас на емайл: 
webmaster@zemedelskozname.com
за уточнения.

Интересни страници    

За нас

Идеите на това издание на БЗНС
С издаването на Земеделско Знаме ние поканихме наши съмишленици – земеделци и неземеделци, да изпращат статии, при което ние поехме задължението да ги отпечатваме в това електронно издание за нашите читатели. Много са сътрудниците ни, за което им благодарим.
Всеки, който желае да ни изпрати материали е добре дошъл.

Моля, изпращайте материали на: webmaster@zemedelskozname.com 

Състав на БЗНС

Емил Антонов – основател

Гн. Емил Антонов: Той има 40 години опит в радио и телевизионни предавания, а така също е и основател на българска телевизия в САЩ, както и на първото професионално българско радио в САЩ. Той продусира предавания за международни малцинства, както и български.  Тои е и единственият български собственик на професионално радио в САЩ.
  Философията на Гн. Антонов е да създава  предаванията, които не са диктувани от правителства или политически партии, а само от нуждите на слушателите, както и музиката да е само българска...четете

Петко Огойски


Роден на 1.ХІ.1929 г. в с. Огоя, Софийско. През 1950 г. е осъден на 5 години затвор за “вражески стихове и заговорническа дейност” която присъда изтърпява  в разни затвори и в Белене. Живее в софийския квартал Чепинци. Следва в Историко-филологическия факултет на СДУ на което следване слага край повторно осъждане на две години през 1962 г. Депутат от СДС(от квотата на БЗНС Н.Петков) в VІІ ВНС. Бил е главен редактор на в-к Земеделско знаме. Член е на СБП, на СБЖ, на Българското историческо дружество и на Съюза на краеведите в България. Женен, с три деца и шест внучета.

Доц. Веселин Бояджиев

Е роден 1956 г. Завършил е География в СУ. Бил е главен асистент в катедра „Социално-икономическа география”. Преподава в същата катедра.
Има многобройни публикации и е автор на „Парламентарните избори през 1991 г.”, изд. Сеяч, В.Търново,1994, 134 с.
Михаил Михайлов-Пожаревеца

Роден на 17.02.1927 г. в с. Пожарево, Софийско. Член е на ЗМС от 1943 г. Средно образование в VІІ мъжка гимназия в София. Завършил висше образование в СДУ по история и философия през 1969 г. Политически затворник 1947-1949 г. по процеса на Селската армия на свободата и 1952-1956 г. Депутат в VІІ ВНС, член на ПП на БЗНС-единен. Женен, две деца.

инж. Мато Коритски

Роден на 10.01.1931 г. в с. Подгоре, Белоградчишко. Изключен от гимназия през януари 1948 г, осъден за възстановяване на ЗМС на 3 години и 4 месеца през април 1948. Излиза от затвора (Силистренски, Русенски, Пиргово) през март 1951 и минава в емиграция (предимно в Париж) на 9 септември 1951. Завършил гимназия в Сърбия и Федералното политехническо училище в Лозана, направление индустриална химия. Деен участник в емигрантското земеделско движение. Завърнал се в страната 1990 г. Женен, има дъщеря.
 

Димитър Баталов

Роден на 15 Май 1931 г. в село Каравелово, Карловско. Икономист.
Минал заедно с цялото си семейство през ужаса на репресивната диктатура у нас, преди и след 9-ти септември 1944г. Двама от братята му са убити през 1952 г. За възстановяване на Земеделския младежки съюз е преживял десет години в лагери и затвори. Основател и първи председател на Съюза на репресираните преди 10.11.1989 г. Участник в Кръглата маса през 1990г. Депутат в VІІ ВНС.
Автор на: "Заедно"–публицистичен синопсис, наситен с тревога за земеделското разединяване; "С въглен в душата"–стихове; "Нощен дневник"–епиграми и поетическа живопис; "Картотека №"–публикации за неудачите в МВР; "Моите 290 сезона” –мемоарна есеистика.

Пламена Елкина

Е родена на 11.01.1979 г. в Пловдив. Магистър по История във ВТУ през 2003 г. Следва право във ВТУ. Учителка по История в Професионалната гимназия по битова техника в гр. Пловдив.

Михаил Михайлов-Пожаревеца

Роден на 17.02.1927 г. в с. Пожарево, Софийско. Член е на ЗМС от 1943 г. Средно образование в VІІ мъжка гимназия в София. Завършил висше образование в СДУ по история и философия през 1969 г. Политически затворник 1947-1949 г. по процеса на Селската армия на свободата и 1952-1956 г. Депутат в VІІ ВНС, член на ПП на БЗНС-единен. Женен, две деца.
Инж.Тони Тончев – програмист и дизаинер на Земеделско Знаме и Радио Отзвук.
Водещ рубрика в
24 ч. Интернетно Радио "Отзвук",  технически ръководител, редакторски състав.

Г-н. Тончев е завършил Радио и Телевизионен техникум в София; полувисше по електронна технология-Флорида и Web design, както и висше по компютърни науки в Remington College, Saint Petersburg, Florida. Тои има така също и богат стаж от 15 години като телекомукационен,електронен и компютърен техник, както и 3 години като Интернeтeн дизаинер, Интернет  радио и видео streaming и Network администратор.

Календар на публикуване
September 2017
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Търсете